March 2012 - All About Love

Friday, March 30, 2012

Kemelut FAM.

10:47 AM
Kemelut FAM.
assalammualaikum..hari ni mau ceta pasal FAM..(Buli kh)..kalau siapa2 yg minat bolasepak mesti tau tntg krisis bru2 ni tntg kritikan timbalan presiden 1 tan sri Anuar Musa mengenai skuad kebangsaan bola sepak Malaysia..Tp pada pandangan Ms Velentine apa yg dikatakn olh Beliau sebenarnya x salah..Tp dlm newspaper hrni kononnya tndkn beliau adalh salah besar dan 1 tndkn bodoh...Apa komen korang?
Read More

Thursday, March 29, 2012

Denda Jika Anak Lari Disokong....

11:59 AM
Denda Jika Anak Lari Disokong....
Assalammualaikum....hari ni..baca newspaper...terbaca pulak tajuk "denda jika anak lari disokong"...Klik sini untuk info lanjut....Mak ai....dorang ni tau sokong je....bukan nak membangkang ke apa...tapi kalo iya pun nak menjaga hak asasi kanak-kanak pun jangan smpi ibubapa yg dijadikan mangsa keadaan...

Ms Velentine bukannye apa...kalo ibubapa yg betul2 cuai 2 xpe lah...tp kalo mmg yg salah budak2 2 sendiri apa kes...tp kalo merujuk kes yg baru2 ni..mmg budak 2 sendiri yg mau lari p rumah boyfriend dia...susah juga kan....Ibubapa ni kadang2 tertinggi suara utk melaksanakan tanggungjwab,,,pasal 2 jak anak akan cakap yg ibubapa nda sayang mereka...wahai anak2 sekalian tahukah kamu semua marah 2 tak semestinya benci tp sebenarnye syang,,,,

Apa lagi kalo terangkat tangan...mulalah dituduh mendera anak....mcm mn tanggungjwab sebagai seorang ibubapa mau dilaksanakan...Sedangkan dalam islam,kita boleh merotan anak sekiranya mereka tdk mau bersolat...(rotan bukan semestinya dera)

Ms Velentine harap sekiranya perkara ini dilaksanakan...lakukan lah siasatan yg lanjut supaya tiada siapa yg menjadi mangsa keadaan...mahukan ibubapa ataupun anak2...sekian wasalam...

jom jenguk blog ni
Miss BaNu StoRy

Ini Wilayah Hijau

~Ini Kisah Aku~

selamat BW...bye
Read More

Wednesday, March 28, 2012

Ibubapa kes anak lari patut dihukum??

3:50 PM
Ibubapa kes anak lari patut dihukum??
Assalammualaikum..bertemu lg kt semu dalam entri bru Ms Velentine harini.(perghh..mukadimah yg minta puji jak)hehe..ok smbng story..td msa lunch lepak2 kat library..sorang2 je..sian kn..so baca lh berita harian..tekejut Ms Velentine sbb terbaca tntg ibubpa kes ank lari patut dihukum?wajar kah?                Kerajaan jg digesa kuatkuasa Akta Kanak2 2001 yg membolehkn ibubpa dikenakn hkmn apb berlaku kes remaja bwh umur lari dr rumah..Seksyen 31 akta tersbut,ibubpa blh dikenakan hukuman penjara @ denda rm20,000 @ kedua2nya sekali..                    Pada pendapat Ms Velentine,adalh tdk wajar utk m,hukum ibubpa kes ank lari..sebab ank mrka lari atas kemahuan sndri..tanggapan punca ank gadis lari dr rumah krn kurang ksh syg jg tdk tepat..Ms Velentine sbgi ibu dan pernah jd ank gadis(msa muda2 ok hehe) rasa x salah skiranya ibubpa menegur n tegas dgn ank mereka.bkn x syg tp mengelakkn mrk terjebak dgn benda2 yg x elok..jd slahkah?tp ini hny pandangan Ms Velentine..Apa pendapat korang?ok lh..sorry yea kalo mcm baca karangan(update gn hp je huhu)..ok bye
Read More

Tuesday, March 27, 2012

wood houses

1:49 PM
wood houses

assalamualaikum..cantek kan gmbr rumah kat atas 2..sgt2 cntk..semua d buat drpd kayu..sorry kalo pic kurang jelas sbb Ms Velentine ambl dr buku Small Wood Houses..kat dlm buku ni byk ceta n gmbr tntg rumah kayu.cntk design mcm2..hehe promote buku yg ada kat library..ble kan..ok bye.
Read More

Tikus vs internet

9:51 AM
Tikus vs internet
Assalamualaikum..setelah 4 hari sunyi tanpa khabar..akhrnye hrni dpt gak update..melalui hp je sebab intrnet kat library xda sebab wayar kena gigit tikus..(wahai tikus  smpi ht mu..hehe)..terima semua rakan2 blogger yg mendoakn kesihatan my wani syazwana.alhamdulillah my bos kecik dh sihat..td htr g taska.kesian adk nanges tp hrap sgt esok2 dia akn biasa..pada group follower segar nt akan jenguk2 blog anda.oklah hrap xda yg jemu bca entry ni sbb update kat hp je
Read More

Friday, March 23, 2012

Bos Kecil Saya Demam...

11:03 AM
Bos Kecil Saya Demam...
Assalammualaikum....bos kecil saya demam...kesian dia....1 hari ni asyik tido n nyusu(susu ibu)...badan dia panas,,,sangat risau sebab next week nak masukkan dia ke taska..

kesian bos Ms Velentine ni

tengahari ni kita balik ok      





Harap2 my wana cepat sihat...nnt kita balik mama masak bubur utk adik ok.....mau tgk adik yg selalu buat kecoh n buat mama gembira,,,


Cepat sembuh yea...mama mau adik seceria pic d atas,,,love u sayang
Read More

Thursday, March 22, 2012

Buat adik2 Yang tidak Skor SPM 2012...

12:47 PM
Buat adik2  Yang tidak Skor SPM 2012...
Salam..Ini utk kamu daripada Imam Muda Ali Khairuddin..

"SPM Result 2011 - Asyik wish pada yang berjaya saja... Haa, kepada adik2 yang senasib saya, dont be sad.... Jatuh sekali x bermakna patah kaki lumpuh mati... Jatuh dalam mencari ilmu adalah vaksin kita untuk lebih MOVING FORWARD dlm mengecapi hidup.... Putus asa akan menatijahkan hidup kita akan sentiasa berada dlm kesusahan. So, saya kongsi pada anda kata2 hikmat dari Hilal Asyraf;

" Lupa nak cakap kepada adik-adik SPM2011 yang tak skor,
janganlah sedih-sedih.
Abang Hilal dulu dapat 3A jeh kalau nak tahu.
----------------------------
Rendah dalam SPM, tidak mendefinisikan anda.
Hidup ini luas dan besar,
jangan sempitkannya semata-mata di lubang SPM.

Kenali potensi anda,
dan terokai!...

(IM Ali ambil SPM 3x. Alhamdulillah kali ketiga PUAS HATI ^_^)
 *Jangan sedih2 yea...cuba lagi..Ms Velentine pun dlu berapa kerat jak A....tp syukur dpt juga kerja gov...semoga adik2 semua akan dapat lebih baik dr ni..yang penting usaha dan doa...Ms Velentine doakan adik2 berjaya,,,Ameen
 
Read More

Apa ada dengan lagu terukir di bintang????

12:15 PM
Apa ada dengan lagu terukir di bintang????
Assalamualaikum...maaflah ya buat kecoh dlu kejap....mesti semua pernah dengar lagu Yuna...Terukir di Bintang....ada apa dengan lagu ni...Ms Velentine tertanya2 kenapa semua org suka lagu ni...BW ke blog2 ada yg buat entri pasal lagu ni...best sangat ke????officemate pulak siap download lagu ni,,,*untuk makluman officemate saya ni lelaki....mmg kalo dgr lagu ni d radio terus secara automatiknye tangan ni akan menukar siaran radio....(*jahat kan...)
Dijadikan Story...(ops..jan marah sya yea cikgu Etuza,,,) masa balik ranau hari 2...tgk astro ria(rumah saya kat kk takde astro...kesian kan..huhu).....ada lah siaran walimatulurus Yusry ngan Lisa....lagu latar nye best....ingatkan lagu ana rafali...alah yg tajuknye lisa jatuh hati(x pernah dengar tau tajuk je)...tup2 lagu Yuna lah pulak..terukir d bintang,,,
Terkesima seketika...terdiam gak,,,,dalam hati berkata"nah ambil aku..aku kutuk2 ni lagu..last2 aku suka pula ngan lagu ni...dan nasiblah tiada org pernah tau aku nda suka ni lagu"..tp harini bocor sdh 2 rahsia....mmg kena betul d batang hidung sendirikan...i2lah minta puji lagi...kalo dengar tukar lagi siaran radio....huhu..
*so lepas ni dengar dlu baru nilai ok..ni baru dgr muzik sdh tukar siaran....
 
Read More

Tuesday, March 20, 2012

Kebaikan susu Ibu Untuk bayi

3:19 PM
Kebaikan susu Ibu Untuk bayi
Betapa ALLAH SWT telah menentukan sesuatu yang terbaik untuk umat2 nya...Syukur Anak2  Ms Velentine semuanya menyusu badan walaupun abg haikal hny sempt selama 3 minggu...kakak ayu selama 
 thn...n adik msh lg smpi skg...
Read More

Group Follower Segar

2:14 PM
Group Follower Segar
Salam....berusaha utk menunaikan janji sebagai ahli "Group Follower Segar"....susah nak duduk kat depan komputer skg ni sebab Ms Velentine ada bos baru baru..nak tau Baca Sini......terpaksa tgu bos 2 buat hal sendiri baru le menghadap komputer tersayang...

Pada semua rakan2 Group Follower Segar...Ms Velentine belum sempat mau follow lagi...ada yg sdh Ms Velentine follow,,,minta maaf banyak2,,,,tp akan di follow juga nnt..tp Ms Velentine sudah masukkan semua dlm bloglist Group Follower Segar,,,,anda semua boleh tgk...cuma cik solehah punya je yg x dpt add..tak tau nape...huhu...bole sape2 bantu...

.ARINA SHAMSUL(Ketua Kampung..Hehehe) FOLLOW...sebab best..
1 AUTOPUBIZ RELOAD
2.MISS BANU
3.AINE AINUN
4.DIEYNA
5.YANA LIBRA
6.DEQLA MANJEW
7.9NOL4
8.MS VELENTINE
9.CIK NUR
10.CHIC NA
11.LELAMAISARA
12.ETUZA.
13.SWEET HONESTY.
14.AYUNI
15.MISYA MIALEN
16.CIK AINI LAVENDER
17.SOLEHAH SHAMSUDIN
18.DYABUNGA
19.MZHANY

20.CENDOL

nampak senarai nama kat atas 2...ok itulah dia ahli2 Group Follower Segar....Yang paling atas,,,,ketua kampung...hehehe.... pada kawan2 lain yg berminat nak tambah Follower bole Follow blog kat group ni...

Sebab:
Follower2 setia bunga hati mama.
Follower2 yang rajin membaca dan meninggalkan komen di entri BHM.
Follower2 yang rajin online.
Follower2 yang rajin menyumbang trafik ke blog BHM.
Follower yang sentiasa menjaga tutur bahasa dalam berkata2.

So kalo kamu follow blog yang ada ni..insyaallah mereka sentiasa akan menjenguk...meninggalkan kesan di blog anda...Ok Bye,,,Mau bawa bos baru pegi tandas dlu...sebab dia bau air besar....(*apa punya bos kan p tandas pun minta kawan)...Assalamualaikum...
Read More

Monday, March 19, 2012

Hidup ini bukan selamanya begitu..

4:45 PM
Hidup ini bukan selamanya begitu..

Salam Mungkin hari ini Ms Velentine ada masalah sikit tp Ms Velentine harap esok sinar itu pasti datang.....dan akan terus berharap dan berusaha agar dapat beri yang terbaik buat keluarga tercinta..bye
Read More

Kenali Siapa Dia???

2:55 PM
Kenali Siapa Dia???
Assalammualaikum semua....sape tak jawab dosa...hehehe....petang ni Ms Velentine nak promote dlu kawan Blogger Ms Velentine...

 Bunga Hati Mama...nilah yang Ms Velentine maksudkan... kalo masuk blog mama arina ni mesti korang suka sebab blog dia sgt2 comel...mcm taska pun ada....cute sgt...yang paling penting mama ni sangat terror bab hias menghias header,,,baru2 ni dia bagi header free utk follower2 yg terpilih tp...semestinya bukan Ms Velentine sebab kalo Ms Velentine dpt dh tentu header Ms Velentine cantek....

cantek kan header dia...

Oklah...mama arina teruskan dengan apa yang mama lakukan sebab bukan hanya mama yg gembira tp semua follower mama pun gembira...ada kelakar..ada tips...ada saspen dalam blog mama.....

Oklah bye...pada rakan2 yg berminat..jomlah terjah blog mama arina ni....bye2

Read More

Tuesday, March 13, 2012

Ada juga yang cari pekerja begini..

5:02 PM
Ada juga yang cari pekerja begini..
Salam...just share,,,,tak tau mau kata apa...buli2 mau pekerja hensem...betul2 diskriminasi o...aduyai apa punya majikan lah ni...

Apa kata kamu org...ok bye....
Read More

Anda Di Mata Orang LAin

2:52 PM
Anda Di Mata Orang LAin
Pada Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan satu  cara yang unik. Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada semua yang datang pada ceramah hari itu...

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya benarkan saya buat ni dulu.”

Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.Lalu bertanya lagi,
“Siapa yang masih mahu duit ini?”
Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.
“Baiklah,” jawabnya,
“Apa jadinya bila saya melakukan ini?”
Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dgn kasutnya. Meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor,lusuh dan amat renyuk.

"OK, sekarang masih ada yang berminat?”.
Tangan-tangan yang angkat ke atas masih tetap banyak.

Hadirin sekalian, Anda baru saja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan mengurangi nilainya.

Biarpun renyuk,lusuh dan kotor, wang ini tetap bernilai RM100 juga..

Dalam kehidupan ini, kita pernah beberapa kali terjatuh, terkoyak, dan dipenuhi kotoran akibat keputusan yang kita buat & situasi yang menerpa kita dalam sesuatu keadaan dahulu.

Dalam keadaan seperti itu, kita merasa tak berharga, tak bererti.
Padahal apapun yang telah & akan terjadi, anda tidak pernah akan kehilangan nilai di mata mereka yang mencintai anda, lebih-lebih lagi di mata Tuhan.

Jadi walau bagaimana kotor pun anda, kita masih mempunyai nilai yang tersendiri. Sayangilah diri anda, bertaubat jika membuat dosa, terus berusaha jika gagal kerana diri kita sebenarnya amat berharga.

Dan jangan terlupa kita adalah makhluk Allah yang di pandang sama, hanya iman dan takwa yang membezakan kita.


Jadi biar miskin pun kita tetap sama di sisiNya..
Read More

Al-fatihah buat Adik Nurul Nadirah @ Dirang

8:57 AM
Al-fatihah buat Adik Nurul Nadirah @ Dirang
Salam....hari ni  kita dikejutkan dengan berita kematian budak yang hilang baru2 ni....kes lebih kurang mcm Arwah Nurin dlu....tapi kali ni lebih menyayat hati...apa salah budak berusia 5 tahun sampai dibakar sebegitu rupa...Ya Allah..dimana perikemanusiaan pelaku kepada perbuatan keji ni.....sangat2 sedih sebab arwah dirang sebaya dengan My HaikalAyu.....

Kepada Keluarga arwah tabahkan hati....mungkin Allah lebih sygkan Arwah.....sabar dan doakan saja arwah...tapi apa yg pasti arwah akan menunggu ibubapanya di pintu syurga,,,,insyaallah...Damailah kau di sana,...al fatihah...

Pada semua rakan blogger...mari kita sedekahkan al-fatihah buat arwah dirang.....dan berdoa agar perkara sebegini tidak terjadi lagi pada keluarga kita...masyarakat dan negara kita...ameen..
Read More

Monday, March 12, 2012

Untuk mu Wanita,,

12:32 PM
Untuk mu Wanita,,


Lembut wanita kerana senyumannya,
Cekal wanita kerana beraninya,
Patuh wanita kerana kesetiaannya,
Sabar wanita kerana imannya,
Kasih wanita kerana belaiannya,
Lemah wanita kerana air matanya,
Ikhlas wanita kerana simpatinya,
Pendam wanita kerana cemburunya,
Sayang wanita kerana sikap keibuannya,
Tanpa wanita lelaki menjadi lemah,
Kerana wanita jugalah lelaki menjadi kalah..

p/s: sayangilh wanita yg dkt dgn anda seperti anda menyayangi Ibu anda... kerana wanita sgt istimewa... LOVE WANITA...sayang my mom...
Read More

"Apa Jadi Kalau Perempuan Boleh Kahwin Lebih Dari 1?"

12:24 PM
"Apa Jadi Kalau Perempuan Boleh Kahwin Lebih Dari 1?"
Salam isnin yang ceria..."Apa Jadi Kalau Perempuan Boleh Kahwin Lebih Dari 1?".....Ms Velentine tak dapat bayangkan apa akan jadi kalo perempuan boleh kahwin lebh dr 1 lelaki....sungguh kalo ini terjadi maka dunia mau kiamat sudah...

Antara masalah yang timbul  kalo benda ni terjadi :
  • Identiti anak yang lahir nanti..kena buat DNA utk tau bapanya
  • Orang yang bekerja buat test DNA makin tak cukup tangan
  •  Wanita dipandang hina oleh lelaki(*sampai ada yg samakan dengan P_la_ _ R)
 Ini hanya topik saja...Ms Velentine rasa benda ni nda bagus...sebab bertentangan dengan ajaran agama islam...tp bukan saja islam rasanye,,semua agama pun mcm 2.....so bagi Ms Velentine berpijak d bumi nyata dan berpegang dengan ajaran agama kita,,jan buat sesuatu yang tak masuk dek akal..dan melanggar hukum hakam hanya untuk memuaskan kepuasan nafsu..

Berdoa agar dijuahkan perkara begini Di Malaysia(*tapi ada juga kes2 mcm ni tp tidak didedahkan)...sama2lah kita berdoa agar kita dijauhkan daripada hal sebegini...Ya Allah lindungi kami drpd perkara2 yang Engkau murkai...ameen,,,,
Read More

Cubalah Untuk Memaafkan

11:54 AM
Cubalah Untuk Memaafkan
~✿» Ada ketikanya kita perlu untuk merasa “SAKIT” demi untuk MENDIDIK DIRI menghadapi keperitan apabila diri disakiti, dizalimi dan dikhianati..tiada manusia yang maksum, tiada manusia yang sempurna, sudah FITRAH memaafkan dan menerimanya..jika diri ini sudah mati, roh disakiti tiap-tiap kali dengan kemaafan yang TIDAK DIBERI..semua yang terjadi, HAKIKATNYA adalah dari Allah jua..segala kelemahan dan kesalahan manusia terhadap kita adalah UJIAN dari Allah..Dia mahu MELIHAT apakah kita dapat MENERIMANYA dengan sebaik-baiknya atau sebaliknya..

p/s : Apabila dirimu DISAKITI, ucapkanlah moga Allah MENGAMPUNIMU..♥♥.....Ms Velentine just berkongsi....sekiranye kita disakiti cubalah untuk memaafkan dan melupakan...kita bagi diorang peluang untuk berubah....mana tau 1 hari nnt perubahan itu milik mereka....
Read More

Friday, March 9, 2012

Renungan Pagi Jumaat

10:23 AM
Renungan Pagi Jumaat
Sungguh...
Merubah diri dari lalai menjadi taat memang tidak mudah..
Mengangkat kaki dari suatu kekeliruan yang sudah lama dilakukan, lalu memindahkannya ke atas jalan yang benar dan baik, itu sulit..
Justeru masalah inilah yang pertama kali harus kita sedari dalam-dalam..

... ... Seperti yang dikatakan Imam Ibnul Jauzi, "Jangan sekali-kali engkau menganggap jalan (merubah diri menjadi baik) itu mudah."
Jalan itu dipenuhi sesuatu yang kita benci, banyak halangan, penuh duri-duri tajam yang bisa membuat kita sakit.

Hanya saja...
Jika kita sudah berhasil melewatinya, kita pasti akan melupakan seluruh rasa sakit, seluruh keletihan itu..
Jika telah melewatinya, kita akan merasakan kelezatan yang tak terbandingkan oleh kelazatan manapun dari kelazatan duniawi yang pernah kita rasakan..

Saudaraku.. Sesungguhnya inilah hakikat kebahagiaan hidup yang kita cari...

~~~SALAM JUMAAT SEMUA~~~:-)
Read More

Ragam percintaan

10:04 AM
Ragam percintaan
 
Salam...klik sini ramai2......jom baca ragam percintaan....jom...
Kalau bercinta ♥, jangan berkepit macam belangkas ♥, hantar surat berbelas-belas ♥, SMS berbalas-balas ♥, masa dating sebelah tandas ♥, berpeluk-peluk dalam bas ♥, asyik menjeling dalam kelas ♥, minum air perghh kongsi segelas ♥

Bila ada konflik ♥♥ , haa mula la nak frust ♥, nak tunai sEMBAYANG pun malas ♥, tak dapat tumpu study dalam kelas ♥, waktu result nak keluar tahu pulak cemas ♥, takut ♥...... exam tak pass ♥, tup tup awek sendiri kena kebas ♥, kesian.. melepas..

So ♥♥, jadilah couple yang ada class ♥, berdating ikut lunas ♥, bergaul ada batas ♥, jaga maruah dengan tegas ♥, syariah dijaga dengan jelas ♥, tutur kata sentiasa beralas ♥, kalaulah cinta yang dihulur ikhlas ♥, janganlah bimbang ♥, cintamu pasti berbalas ♥

♥ cinta bukan pada c0uple..
♥ cinta bukan pada i ♥ Y0U..
♥ cinta tidak terletak pada 'I MISS Y0U' .
Itu semuanya cinta nafsu..
♥ cinta suci itu akan terucap saat lafaz dilafazkan...
ketika itu lah tujuan cinta menjadi kerana TUHAN..♥
♥ satukanlah cinta kerana TUHAN ♥

Renung2kan...
Read More

Twitter....churp2...tolong....

9:31 AM
Twitter....churp2...tolong....
Salam....terasa pula mau join org buat churp churp......so Ms Velentine pun buatlah akaun twitter...nak minta tolong kawan2 follow twitter Ms Velentine bole..Twitter Ms Velentine...bole kan tolong follow n ajar Ms Velentine pasal churp churp...sebab ,asih lagi 0.00,,,huhu,,,

sape yg sudi follow n tolong..tq sangat2....bole tolong Ms Velentine tak mmber2 blogger...bye....
Read More