April 2012 - All About Love

Friday, April 20, 2012

Susah sangat ke???

10:50 AM
Susah sangat ke???
Jgn MaraH kalo Laki ckp x pndai MasAk..Jgn MaraH kalo mentua jeling Tak Pandai MasAK...JGn MaRAh Kalo Tiada MakanaN DrumaH Kalo Tak PanDai MasaK..Mungkin ada yg TerasA Dengar Komen X sukA Masak(Leceh n buang masa saja)...Apa SusaH Makan MakanAN TUNJUK sj..X beli Brg Mkn aLasaN Tak Masak...
JangAN Marah..SemUa tu Dari Kita SEndiRI jg Ok...Sudah2la mendaBik Dada MemBuka cerIta.yg Di Atas Tu Maha ADIL.nnti siuk ckp sal org..sal batang idung sindri lg lah terbuka...
SalAm JUmaAt Semua..Tazkirah FREE
*Salam...apa pendapat korang semua...hehehe..susah ke nak masak....jom share ngan Ms Velentine...
Read More

Sekadar untuk menghilangkan duka....

9:54 AM
Sekadar untuk menghilangkan duka....
Kisah 3 Pilot yang ditangkap oleh suku kaum Kanibal, ketiga-3 pilot yg takut trsebut mmohon agar x dibunuh. Maka ketua suku kaum itu pn brkata, ‘Klau kowg sume nk hidup, kowg kena msuk hutan & bawa 10 buah yg sama jenisnya. Tapi kowg hanya ada masa 3 jam saja!’

Sblm 3 jam, pilot yg 1 pun akhirnya dtg bawa 10 epal.
Ketua Suku : "Ok, kamu dh bawa 10 bj epal. Skrg msukkan semua epal tu ke dlm lubang...... dubur kamu satu persatu. Klau kamu mrintih atau brsuara, kamu akan saya potong2!"

Dgn penuh prjuangan & ketahanan akhirnya epal prtama dpt di msukkan. Tp utk epal yg ke 2 dia xdpt mnahan sakit & terus mnjerit. Dgn kejam ketua suku td terus memenggal kepala si pilot. Maka naiklah pilot td ke syurga.

Pilot ke-2 plak dtg bawa 10 bj anggur. Dan ketua suku td terus bg arahan yg sama. 1 anggur msuk, 2 anggur, 3 anggur, tp pada saat dia nk masukkan anggur yg ke 10, ketua suku td tiba2 memotong kepala pilot ke-2.

Naik la pilot ke-2 td ke syurga & brjmpa dgn pilot-1 td.
Pilot2 : Wah, kau pn mati jgk?
Pilot1 : Ye la, aku bwk epal. Xtahan sakit! Sial tul ketua suku tu, syaratnya susah sgt! Hbs kau bwk buah apa?
Pilot2 : Anggur
Pilot1 : Anggur?? Tu kan senang! Kck je, xsakit pon!
Pilot2 : Mmg betul. Sume anggur aku hmpir masuk ke dlm lubang dh..Tapi tiba2 aku ketawa & hbs sume anggur yg aku msuk td keluar blik…..
Pilot1 : Bodoh kau! Knpe ketawa?
Pilot2 : Habis, ms aku nk msukkan anggur yg ke 10, aku nmpk pilot ke-3 bawa durian...giler ko..durian!!!
*Bah sekadar suka2 ok...jan fikir yg bukan2...Ms Velentine stress ni..hahaha...mau call byk jabatan./..hehe...bye
Read More

Thursday, April 19, 2012

7 Tahun Bersama Dan Orang Anak...Baru mau Tunang??

4:45 PM
7 Tahun Bersama Dan  Orang Anak...Baru mau Tunang??
Salam semua...menyelam sambil minum air lagi...hahaha...layan je Ms Velentine ni..sebab penat dah call jabatan sana sini...So mau rest2 dlu...Nah berbalik kita ngan tajuk entri di atas,....rasanya ramai yg ble tangkap apa Ms Velentine mau gosip2(manja2 je & lebih2 nnt dosa)....

Dapat dak???ni pasal artis terkenal luar negara..ala...Mr & Mrs Smith 2..sape lagi kalo bukan brad pitt ngan angeline jolie yg bibir seksi 2....mati2 ingat depa dah married..rupa2nya baru mau bertunang setelah 7 tahun bersama,,,dan selepas mempunyai 6 orang anak(3 anak sendiri & 3 anak angkat angeline).....kesian kat anak2 dorang kan2..hehehe....

Bah cukup...itu jak..tutup ceta....buka ceta lain...penat men"call sana sini..tp heran baru 4.30 tp panggilan ke jabatan banyak tidak diangkat....takkan balik sdh..kalo iya pun angkat  lah....mana tau penting...nnt bila pengarah kamu tiada tempat duduk nah baru mau mengamuk..hish2x....Pasal ni lah org ckp penjawat awam ni makan gaji buta padahal bukan semua....apa komen korang???

Oklah mau sambung call balik...bye.....
Read More

Wednesday, April 18, 2012

Sambil Menyelam Minum Air...

4:07 PM
Sambil Menyelam Minum Air...
Salam semua...jeng jeng....amacam best tak tajuk entri ni..Sambil menyelam minum air.....ada sesiapa yang dapat tangkap maksud yang Ms Velentine cuba sampaikan????Ada ke???jom baca sini....siapa yang dah baca mesti faham apa yg Ms Velentine maksudkan..hehehehe

Spertimana pengakuan yang Ms Velentine buat dalam entri lepas,,,kan3x,,ingat tak yg Ms Velentine hanya online kat ofis...So hari ni mungkin rezeki di sebalik kerja yang diberi....Hari ni Ms Velentine diberi tugas untuk bantu PRO(pegawai perhubungan awam ok bukan tut...)...nak tau keja apa...buat follow up untuk Mnggu Saham Amanah Malaysia 2012...

So dr pagi tadi Ms Velentine asyik menekan nombor telefon dan menggunakan ayat ni..."hello selamat petang..saya Suzyanna dr (*nama jabatan)...bole bercakap dgn PA pengarah..ini berhubungan dengan jemputan bla2..."nah bayangkan ok...Bukan sekali tp berpuluh kali....tp suara mmg nak merdu gila lah...hahahaha..

ada yang tanya Ms Velentine keja library mana...buat pengetahuan Ms Velentine keja d library pejabat Setiausaha persekutuan sabah...jom ramai2 datang..hehehe...

oklah mau sambung call lagi ni...hanya sempat ambil kesempatan untuk online jak nda sempat mau BW..ok bye,,,,
Read More

Monday, April 16, 2012

Rindu Semua

9:05 AM
Rindu Semua
Salam....hi...lama juga Ms Velentine menghilang...ada sesiapa yg rindu kah????Adakah???tiadalah kan..siapa mau rindu ngan blog yg tak seberapa ni....huhu...

Sorry lama menyepi....Kenapa???sebab internet kat library ni xda...(terus terang ok....saya online kat ofis je...ya mmg menyalahi etika kerja tp saya online time rehat n still uat keja)....hehehehe

Rindu sangat mau BW ke sana sini tapi..huhu..xpe2 Korang semua still Ms Velentine rindu....Ok bye...Love u All...Assalammualaikum...
Read More

Monday, April 9, 2012

Happy Belated Birthday My Lovely Husband

1:49 PM
Happy Belated Birthday My Lovely Husband
Slam..semalam 08.04. Adalah birtday my Velentine..semoga dmurahkan rezeki..dpanjangkn umur n ditambhkn lg ksh syg buat mama n haikalayuwana..We always love u babah.May Allah Bless u n our family..hug n kiss 4 u..mmuahh..alamak terlebih2 pulak..hehehe..ehm pening lh..nampak brg semua berpinar..mgkn tekanan drh rendah lg lh ni..tolong cepatlh dtg yea ofismate..mau pengsan sdh..sa lapar..huhu..ok bye
Read More

Ms Velentine Jadi Cikgu?Boleh kah?

1:12 PM
Ms Velentine Jadi Cikgu?Boleh kah?
Salam..lunch jga kaunter library sambil kedengaran bunyi lgu hip hop,dangdut n keroncong dr perut Ms Velentine(pergh ayat nk metafora.hahaha)..harini nak kongsi ilmu sikit..ble kah..dlu mau jd cikgu tp yg dpt jd tkg jga library jak,,Ok truzkn layan Ms velentine nk jd cikgu..hehe..tahukah korang..yg Muhanan bermaksud dua orang yg dihina..jd janganlh sekali kali kt menamakn atau menggelar seseorg dgn nama tersebut..tp gunakan lah nama Mukraman iaitu dua orang yg dmuliakn..ok nt cikgu ajar lg okey,bye
Read More

Tq Mama Arina...

10:41 AM
Tq Mama Arina...
Salam...hari ni happy giler owh..bukan sebab Aaron Aziz menang Anugerah Bintang Paling Popular....dan bukan juga sebab Fizz fairuz menang pelakon tv lelaki popular....dan semua yg sewaktu dengannya....tp ini mmg yg paling Ms Velentine suka Giler....hehehehe.....

Cuba tgk Header baru Ms Velentine  yg cute miut 2,,,,so sweet kan....tq sgt kat Mama Arina.....berbaloi ada rakan blogger mcm mama ni...memahami betul Ms Velentine yg nda reti mau buat header sendiri...akhirnya rezeki 2 datang juga...terima kasih ar.....

Bah pada yang follow kejap lagi Ms Velentine follow ok...bye....mood pagi isnin yang gumbira ni tau....hehehe....bye2
Read More

Thursday, April 5, 2012

Akhirnya...tertunai juga janji

3:24 PM
Akhirnya...tertunai juga janji
Salam semua...terima kasih pada yang sudi follow...seperti yang dijanjikan ,.,Baca Sini Ms Velentine akhirnya dapat follow siapa yg sudi follow blog tak seberapa ni....cuma ada beberapa blogger yang susah utk difollow sebab xda link blog...so...jangan kecik hati...Ms Velentine dah cuba..jadi bagilah link blog anda ok..


Oklah...bye...sok cuti...hehehe
Read More

Preview: Cekal & Tabah by Arief Salleh Rosman

3:20 PM
Preview: Cekal & Tabah by Arief Salleh Rosman

"Seandainya diletakkan matahari ditangan kananku,bulan ditangan kiriku,aku tidak sekali-kali meninggalkan urusan ini"

Salam...tgh baca buku ni best...menceritakan kecekalan dan ketabahan Nabi Muhammad S.a.w dalam menyebarkan agama Islam....bila dah start baca mmg susah nak stop sebab buku ni best sangat....Ms Velentine baca buku ni time tgh shelving...tertarik pulak dgn tajuk buku so teruz ambik baca...lepas Ms Velentine habis baca nak story kat HaikalAyuWana sebelum tido utk muhasabah n pengajaran buat mereka dan Ms Velentine gak...

Buku ni mengandungi 51 kisah nabi Muhammad berdakwah di Mekah...tapi Ms Velentine baru baca 5 kisah....tp akan cuba habiskannya...buku ni tak tebal pun..166 muka surat je...banyak terjemaah surah dapat kita belajar...

Oklah...nnt Ms Velentine kongsi apa yg Ms Velentine baca...Assalamualaikum..bye
Read More

Tiada Lagi Tangisan....

10:42 AM
Tiada Lagi Tangisan....
Salam....yea esok cuti bestnye...Cuti apa?cuti sempena "Good Friday"...apa itu Good Firday???hehehe....nda pandai Ms Velentine mau cakap tp yang penting berkaitan dengan agama kristian...utk info just tanya cik google...oklah berbalik pada tajuk entry...tiada lagi tangisan...tangisan Siapa???Kenapa dia Menangis???Sebab Apa tiada lagi tangisan???Nah ambik kau banyak sdh tanda tanya,,,hehehehe

Siapa??jawapannya My Wani Syazwana....kenapa dia menangis...Baca Sini....Hari ni bila Ms Velentine hantar dia..punyalah terkejut sebab dia tak nangis sudah....mungkin dia sudah biasa dgn tempat barunya...Mr Velentine pun terkejut td....HaikalAyu"Aik adik wana tidak nangis sudah harini????"So Ms Velentine pegi keja hari ni senang lah hati sebab 5 hari sebelum ni asal hantar je nangis....tp hari ni mungkin azam baru c adik wana mungkin...hehehehe

And paling penting kalo lepas balik dr Taska....kalo Ms Velentine tanya..hari ni adik buat apa di sekolah??tau apa bos kecik ni jawab...mam(makan)...Ms Velentine tanya lagi....dia jawab..tgk atun(tgk katun)..terus dia gelak...adik2....

Pada yg follow Ms Velentine..sorry yea belum ada masa follow balik sebab ada masalah internet kat tempat Ms Velentine...tp akan follow anda semua nnt....n tq banyak sebab sudi follow blog tak seberapa ni...pada geng group follower segar akan promote blog anda bila masalah teknikal ni selesai..buat masa ni hanya dpt jenguk jak bab update by hp...

ok bye semua...
Read More

Tuesday, April 3, 2012

Saya mmg ketinggalan zaman..

10:11 AM
Saya mmg ketinggalan zaman..
Salam pg selasa,update dr kampus Intan Sabah..harini Ms Velentine attend "Seminar QES: Pelaksanaan 5S dalam perkhidmatan awam."Alhamdulillah dan syukur sbb dberi peluang utk menambah ilmu didada..5S ni bkn sahaja mencantikkn ofis tp meningktkn kt pny produktiviti keja.Apa pendapat korang pasal 5S.?Ok berbalik  pd tjuk entri kt..sebut jak Secret Recipe,starbucks,dan sewaktu dgnnya,,Terus terang Ms Velentine x pena msuk tmpt mcm 2.yg pena pg pn KFC,PIZZA HUT,MCD,dan MARRYBROWN..jd isunya adalah hamba Allah ni ckp kt kena masuk tmpt yg mcm Ms Velentine sebut td walaupn kt x minat..ya mmg sya x minat tp bkn bermakna xda duit..tp cra hamba Allah ni bg pndpt dia mcmlh Ms velentine x da duit mau masuk sana..ya sya ketinggln zmn..Apa pendpat korang?
Read More

Sunday, April 1, 2012

Jalius Jaibin..PK3.

11:42 PM
Jalius Jaibin..PK3.
Baru lepas hbs tgk pilih kasih 3..ehm dan mcm 2 minggu lepas jg.Jalius Jaibin still antra 3 org yg dpt undi terendah..kesian kan walaupn persembhnnya baik..tp minggu ni dia terselamat..apa nsib dia next week,kesian dia kurang dpt undian mgkn sbb dia nda hensem kali..diskriminasi betullah.apa2pn wish dia bejaya dlm pilih kasih..Ms Velentine nak minta maaf pada ahli group follower segar yg blm masuk dlm list..sebab Ms Velentine online kat hp je..nt kalo ada kesempatan akan update ahli dlm group ok.sorry yea..ok lh nk tido sok keja.bye.salam
Read More