November 2012 - All About Love

Friday, November 30, 2012

Anakku Masuk TV.

4:22 PM
Anakku Masuk TV.

Assalammualaikum...

Ini entry akan buat kamu orang jealous sejealousnya..hahaha..kenapa???sebab Anakku Masuk     Tv...Al-kisahnya seorang ibu sedang melihat TV...dan dia terpandang tudung yg dipakai oleh perempuan yg sedang di temuramah..

Dalam hatinya Si Ibu Berbisik"Sama mcm tudung anakku pula.."dan si ibu kembali melayan cucu yg sedang ingin bermanja2...Suara perempuan yg ditemuramah terngiang2 di corong telinga si IBU..

"Aik mcm suara anak aku pula tau"..dan Si Ibu mengalihkan pandangan ke TV...Astagfirullahalazim...anak aku rupanya..baru Si ibu sedar rupa2nya yg sedang ditemuramah adalah anaknya....

Jadi apa kena mengena ini cerita dgn MV??mestilah ada kena mengena sebab Si Ibu tue adalah ibu MV...Dan anak yg ditemuramah tue adalah Suzyanna Yap aka MV..hahahaha....First time MV ditemuramah..Kenapa??

Hari tue dlm entry NI MV ada bgtau yg MV jadi urusetia utk Hari Inovasi Agensi Persekutuan Di Sabah...MV jadi urusetia bahagian pendaftaran...kebetulan masa lepas habis majlis ni MV jaga boot pameran ofis MV...

Ntah kenapa tiba2 pegawai ICT ofis MV lari tiba2..sedar2 wartawan tue dah ada depan MV.."sebagai penjawat Awam apa kepentingan Inovasi kepada Puan"..nah kau sekali soalan dia bukan main senang...

MV jawablah..tapi ntah MV sendiri pun x ingat apa yg MV jawab...Dan MV mmg tak sangka lah yg temuramah MV ni smpi keluar dlm Berita Wilayah RTM pada 27.11.2012..malu wei...sebab drg bilang MV jadi artis sdh...

Mama MV pula tengok berita pada 28.11.2012 di TVi...Mama bilang kenapa MV bercakap sekejap jak...hahaha..mama oh mama...anakmu ni terkejut sebenarnya tiba2 ditemuramah...hahaha...

So kamu jealous kah??nda kan...sebab setakat RTM jak pun..hehehehe....apa2lah yg penting MV masuk TV..kau ada???hahahaha...jangan marah ar...bye...

TAbung HAW
http://my.churpchurp.com/suzyanna1985/share/MaybankBorderlinx
Read More

Brooch

2:00 PM
Brooch

Sebelum ni MV ada buat entry pasal Brooch Di SIni...Alhamdulillah jualan setakat ni kira oklah bagi orang yg baru berjinak2 dgn dunia bisnes....Brooch ni bukan MV yg buat tp adik MV....

SO MV tolong promotekan di Blog,FB & ofis MV...Dan ni antara Brooch yg dia buat...banyak warna sebenarnya..tp yg MV masukkan ni yg ada tempat MV skg...

Hitam & cream bermanik...Yg kuning berbutang

Purple & kristal

Hijau pekat bermanik

Hijau+putih bermanik

merah+putih rose

Purple & kristal..Purple+putih rose

Kuning +kristal

Merah + rose

Kuning+ putih Kristal

Pink+Putih kristal

pink+kristal

Hijau berbutang

Pink muda +kristal

Pink rose
Sepasang RM3.00...kalau nak ambil banyak boleh kurang lagi harganya..Apa2pun boleh PM MV & tinggalkan komen sekiranya berminat.


Read More

Hadiah Daripada Rakan Blogger

11:08 AM
Hadiah Daripada Rakan Blogger
Dua gift drpd rakan Blogger
Assalammualaikum...

Di pagi jumaat ni awal2 MV dah dipanggil menghadap bos...Kenapa???kena marah kah???huhu...xdalah sape nak marah pekerja yg rajin mcm MV ni..wakaka..angkat bakul masuk sendiri...hehehehe,,

Sebenarnya bos MV bincang pasal proses pembelian buku..tapi dia x marah lah...hehehe..bos MV baik..mana pandai marah2..hehehehe...So bila naik ofis MV pun cek lah ada surat ker tak utk MV...

Yes..ada dua sampul utk MV..satu dr Ipoh & 1 lagi dr selangor...MV dapat gift Dari Ika @ Cik Rongoks & Pink Ummi...Gift ni sebab MV adalah salah seorang pengomen tegar di blog mereka...

Terima kasih utk kamu berdua...GIft kamu berdua sudah selamat di tangan MV & sekarang berada di Sabah Bumi di Bawah Bayu...

OKlah...MV nak balik dulu..petang nnt MV BW kamu semua..bye..

Tabung HAW
Read More

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

10:51 AM
CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE
Klik Sini Utk Join.
Assalammualaikum...

Sebagai tanda sokongan buat Hazwan MV join CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE..Syaratnye simple jer:

SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog Hazwan jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : BOX CREATIVE
3. Tajuk CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE
4. Tempek header Hazwan.
5. Link kan entry anda pada post entry Contest ni


Tarikh tutup : 12/12/2012
Sebanyak 30 kalender untuk 30 blogger ( akan diup jika mendapat sambutan )
Pemenang akan di pilih melalui Random.org

PERHATIAN !
Kepada pengomen tegar blog hazwanhairy yang join contest ni anda berpeluang secara automatik jika random.org tidak berpihak kepada anda.. Saya memerlukan sokongan dari anda untuk memeriahkan contest ini...hehe
THEN
Top refferal contest ni dari mana-mana blogger akan dapat hadiah special ( Sarawak ) dari hazwanhairy.com jadi untuk mendapatkannya jgn lupa promosi ea...

So apalagi jom join ramai2..JOIN SINI..GSF apalagi jom join
Read More

Murah-Murah jer...

10:24 AM
Murah-Murah jer...

RM1.50 satu
Salam 1 blogger...hi semua...hari ni MV nak promote lagi..nah promote apa???nampak tak brocch kat pic atas....Cantikkah???MV rasa comel jer...dan yg penting ni pun bukan MV yg buat..Adik MV yg buat....

Dia bilang kau ada blog kan..jadi tolong dulu adikkmu ni iklan brooch yg biasa2 jer...Harga RM 1.50 jer 1...


NI antara corak nye

Macam2 warna ada
So ada yang berminat tak???banyak lagi coraknya..nnt MV akan Update lagi...sebab stock dia yg lain dah habis....Berminat just tinggalkan komen kamu...


Read More

Maruah Hanya Di Twitter

8:30 AM
Maruah Hanya Di Twitter

Assalammualaikum

Sumber drpd cik google
Astagfirullahalazim..zaman semakin canggih...maruah diri seakan tak berharga lagi...meluahkan rasa kecewa dgn lelaki yg telah menodai kesucian di Twitter...harga diri hanya semurah itu...

Sgt sedih & takut dengan keadaan seperti ni..Ya MV juga punya 2 anak perempuan..tanggungjawab yg sgt berat utk memastikan mereka tidak terjebak dengan hal sebegini...

Apa yg Ibu kita rasa dahulu kini MV telah merasainya..buat adik yg MV tak tahu namanya..kenapa tidak difikirkan aib keluarga dengan tindakanmu ni...kalau iya pun sudah ternoda..jangan lah di canang satu dunia....

Jangan dibuka pekung di dada...sedih ibubapa yg membesarkan kita....Semoga anak2 kita dijauhkan dengan perkara sebegini..Amin.



Read More

Happy Birthday Ayuni

7:30 AM
Happy Birthday Ayuni





Pinjam dr Google

Assalammualaikum

Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Kamu
Allah Selamatkan Kamu

Selamat hari Jadi buat Ayuni..dia salah seorang Ahli GSF...hari ni 30.11.2012 adalah hari jadi dia yg Ke-??..MV tak tahu yg ke berapa..tapi just nak wish happy birthday utk dia..

Semoga dimurahkan rezeki & bahagia dalam hidupnya...
Read More

Thursday, November 29, 2012

Bayau Oh Bayau

9:00 PM
Bayau Oh Bayau
Inilah Si bayau
Assalammualaikum...

Ni adalah permintaan drpd Ayut..Dalam Entry Ni MV ada cerita pasal Bayau...Bayau ni adalah spesis Monyet yg hanya terdapat di Sabah...(**kalau silap sila tegur)...Bayau ni mempunyai hidung yg besar & panjang....

Kalau ada sesiapa yg masih ingat lah pada tahun 2002 iaitu Sukma Di Sabah...MAskot utk Sukma Sabah Adalah Bayau...Dan setiap pemenang menerima patung BAyau...kamu masih ingat kah???

Di Kampung MV (beaufort) Bayau ni banyak jugalah...MV ingat lagi masa ikut mama pergi menoreh getah,,masa tue MV tingkatan 6...Ni bayau boleh2 melompat dr satu pokok getah ke pokok getah yg lain...

Menakutkan nasiblah Si Bayau Ni nda tertarik sama MV..hehe...So AYut inilah Bayau salah satu spesis monyet....diharap dengan adanya entry ni dptlah menjwab tanda tanya tue ya...maaf sekiranya tak banyak info mengenai Bayau ni..

MV ni bukan pndai sgt pun..hehehe...

Read More

Mula Guna Pure Marine Collagen

4:21 PM
Mula Guna Pure Marine Collagen
Assalammualaikum...

Yes..akhirnya buku yg bertimbun di SINI akhirnya telah siap...tinggal susun di Rak saja lagi..yes berjaya juga menyiapkan walaupun mata ni mau tidur..adui..sudahlah sorang2 di LIbrary ni..yg kedengaran hanyalah bunyi air cond..mak ai mmg mau terlelap ni.....

Yeah siap sudah

Lepas ni MV nak gunting slip pemulangan sebab yg ada tinggal sikit sudah...Dan gunting gambar2 utk 5S...jangan tergunting tangan sendiri sudah lah MV..hehehe...

Ni lagi mau gunting

Jauh sudah melalut..jom balik pada tajuk entry...Semalam MV mula menggunakan Pure Marine Collagen...Akak MV bagi free..test katanya...benda free sape x mahu kan..apalagi kalau utk cantik...

Kakak MV bagi collagen yg dh siap masak...MV buat masker kat muka...masa mula mmg basah tapi bila collagen tue dah kering muka kita akan rasa tegang...MV pakai masker ni selama 30 minit..sambil layan Putera Rayyan di Slot samarinda TV3..
Masa mula letak collagen

Ni Baru hari pertama MV guna...malam ni mau guna lagi...mau tengok keberkesanannya...Oh ya MV bukan letak kat Muka jer tapi minum collagen tue..MV campur dgn air masak jer..lepas tue terus minum...kalau nak campur dgn air oren pun boleh...

Bukan MV jer yg minum..tp ayu pun minum...last2 tengah malam dia bangun pg berak..& yg jadi mangsa sudah tentulah Mama yg tersayang ni...kakak2..mau juga minum..dia pun mau cantik dia bilang..hahahaha....

Tue dia minum pun mau ambil gambar kah..

Harap2 Pure Marine Collagen ni sesuai lah dgn MV...mana tahu lepas ni boleh jadi Model...hahaha..Model testimoni utk Kakak MV dlm mempromosikan lagi PMC yg dia jual ni...

Kamu nda mau cuba kah PMC ni??alah kalau minum pun xda bau...betul...MV tak Tipu..kalau berminat just PM MV yer....




Read More

Teman Pengganti

1:20 PM
Teman Pengganti

Assalammualaikum...

Rahsia ini telah lama ku pendamkan
Tiba masanya 
Segala-galanya  ku ceritakan
Aku kan pergi 
Pergi ku takkan kembali
Tiba masanya
Kau mencari Teman Pengganti

Lirik  lagu diatas siapa yg tahu??of course lah ramai yg tahu...itu adalah lirik lagu Teman Pengganti...Penyanyinya Black & Malique..Mesti ramai yg tertanya2 apa kaitan lagu ni dgn entry MV kali ni...

Sebenarnya takde apa pun just MV nak cerita yg Hubby MV sudah ada teman Pengganti..Pengganti Siapa??MV??tentulah bukan MV...Sebenarnya hubby dah ada kucing baru..Sebab Si Hitam & anaknya Pergi meninggalkan rumah & tak kembali..Jom Basa SINI & SINI

nilah teman pengganti tue

bukan seekor tp dua

Hanya kakak ayu yg berani pegang..
Teman Pengganti hubby bukan seekor tp dua ekor...seekor hitam putih..& seekor lagi kuning...MV membebel marah kan hubby sebab bawa balik dua ekor..tp dlm hati suka..yeah ada kucing comel..hehehe....

Harap2 teman pengganti ni setia bersama kami sekeluarga...Oh ya..nampaknya Wani takut dgn kucing baru ni sebab kecil lagi..Dulu si hitam dia berani peluk..yg kecil dia x berani..pelik betullah....

Kucing ni hubby ambil dr rumah bos dia..mmg dah sukakan kucing sekali ambik sampai dua ekor...meriah lah dgn bulu kucing rumah MV ni..hehehe...Welcome to our Family Meoooowwwwwwwwwww......

Jangan lari dari rumah Tau

Tabung HAW
http://my.churpchurp.com/suzyanna1985/share/MaybankBorderlinx


Read More

Pencarian Blogger Borneo By Jiwa Lara World

11:39 AM
Pencarian Blogger Borneo By Jiwa Lara World
Klik sini utk Join
Assalammualaikum...

Nampak tajuk entry MV kali ni..Pencarian Blogger Borneo by Jiwa Lara World...Segmen ni dibuka utk blogger Sabahan & sarawakian...tetapi bg yg sdh menetap lama di Sabah & sarwak juga dialu2kan...

MV join segmen ni tanda sokongan buat Jiwa lara...Untuk segmen ni kita diminta cerita mengenai diri,tempat tinggal & apa2 yg berkaitan..So kamu sudah bersedia untuk baca mengenai MV..hehehe

MV adalah singkatan utk Mrs Velentine..Velentine ni adalah nama hubby MV..Nama penuh MV Suzyanna Yap..Dilahirkan Di W.P.Labuan & dibesarkan di Beaufort Sabah(kg.klias kecil)..Menerima pendidikan tadika di Kemas kg Takuli(beaufort) pada umur 5 tahun...

Bersekolah rendah di Sk Rancangan (darjah 1)..lepas tu berpindah ke SK Pekan Satu w.p.labuan(darjah 2-6)...untuk sekolah menengah ting.1&2 Mv sekolah di SMK Labuan..TIngkatan 3-6 MV sekolah di SMK kota klias...

Di Beaufort ni mmg banyak tempat pelancongan yg menjadi tumpuan pelancong drpd China & korea..drd dtg utk tengok Bayau(monyet yang hanya ada di Sabah),,,& tengok kelip2..Kalau mau cakap tempat menrik di Sabah pula banyak...

Antaranya..Mesilau..simpang mengayau..poring hotspring..rumah terbalik..taman kinabalu..maliau basin..imbak canyon..& banyak lagi....So kalau dtg Sabah roger2..MV boleh bantu kamu cari tempat tinggal dengan rate yg murah..

kalau Labuan pula..pastinya kamu tahu apa yg menarik..apa lagi coklat,rokok,& minuman keras,,,minuman keras di Labuan lebih murah dr coca cola...selain tu kamu boleh pergi surrender point...tugu peringatan..taman burung.& banyak lagi...

MV jarang balik Labuan tp tiap tahun pasti akan balik sebab menziarah sanak saudara & pusara arwah abg MV...

So pada kamu yg berasal drpd borneo jomlah join segmen ni DISINI
Read More

Takziah Buat Family Nurul Hezrina & Al-fatihah

9:29 AM
Takziah Buat Family Nurul Hezrina & Al-fatihah
Assalammualaikum..

Pagi ni MV bukak blog terus nampak entry Kak INA yang INI..MV masuk blog dia nak tahu sape yg meninggal...Rupa2nya ayah kepada salah seorang ahli GSF iaitu Nurul Hezrina...

Sebelum ni MV mmg tahu yang ayah Nurul sakit..Sesungguhnya Allah lebih sayangkan Arwah..MV doakan arwah ayah nurul dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang yg beriman..amin..

Marilah kita sedekahkan Al-fatihah buat arwah ayah Nurul..


AL-Fatihah

Amin.


Read More

Harimau Malaya Baham Laos

8:54 AM
Harimau Malaya Baham Laos

Assalammualaikum...

Gembira hari ni???ingat tak entry MV semalam Laos Mahu Sembelih Harimau Malaya..Nampaknya hajat Laos tue tak kesampaian lah...sebab Laos dibaham 4-1 oleh Harimau Malaya...

Semalam Harimau Malaya Bertemu Laos...Utk gol pertama MV mmg nda sempat tengok..sebab ingatkan takde Live kat RTM,,,al-maklumlah skg kan Perhimpunan UMNO...So MV terlepas 15 minit yg pertama....

Gol pertama Harimau Malaya dijaringkan oleh Shafiq Rahim melalui free kick..gol ni mmg cantik..tahu jer lah..Shafiq Rahim ni kalau free kick mmg makanan dia....Selepas jer Harimau Malaya menjaringkan gol pertama,semangta utk menambah jaringan membara...

Banyak cubaan drpd Mat YO,Safee & Wan Zach...namun penyudahnya tidak setajam mana...mmg menyakitkan hati tgk mereka bermain...MV lah yg paling banyak membebel...sampai En.hubby cakap "cyg ingat senang kah mau main bola & jaringkan gol"

Selamba MV jawab"kalau cyg yg main mmg susah lah..tp drg kan pemain bola..mmg itu kepakaran drg..sudah drg pilih jadi kerjaya pemain bola jadi mainlahbaik"..nah kamu nampak tue jawapan emosi drpd MV..

Dan pada minit 38 separuh masa pertama akhirnya saat yg tidak disukai tiba...apabila Laos menjaringkan gol penyamaan...masa ni mmg down sudah tp masih lagi melekat depan TV..Utk gol Laos siapa yg harus Dipersalahkan???fikir2lah sendiri..

Separuh masa kedua bermula..MV mula bosan tgk permainan Harimau Malaya..attacking tp tak ada penyudah...Bak kata kata org seperti Harimau hilang taring...tapi still sokong sebab ternampak kain rentang yg dipegang penyokong HM"Buruk Buruk Harimau Malaya Pun orang Kita Juga"...ya betul buruk2 org kita juga..cubit peha kanan terasa peha kiri...

Tetapi pada minit ke-66 bermula drpd Mahali yg membawa bola & pass kepada Wan Zach akhirnya memberikan gol ke-2 Harimau Malaya yg dijaringkan Oleh Safee Sali...masa ni MV mmg jeritlah..hahaha...

Dan semangat mau minta gol ditambah berkobar2(*bukan drg tahu pun MV minta tambah gol..hehehe)..pada minit ke-75 gol ke-3 Harimau Malaya dijaringkan oleh Wan Zach Haikal...masa ni MV makin happy..sebab sudah 3-1...

Pertukaran antara Saffe dengan Khyrill Muhymeen...akhirnya menambah jaringan menjadikan 4-1 pada minit ke-79...Tahniah buat Harimau Malaya...Walaupun kamu menang tapi jangan alpa kerana lawan yg menanti selepas ni bukan calang2...

Harimau Malaya kena menang dengan Indonesia pada perlawanan terakhir kumpulan B Sbtu ni(01.12.12)..Bersamaan dengan Birthday My Ayu Syamirah..Chayok2...


Read More