February 2013 - All About Love

Thursday, February 28, 2013

SEGMEN: FOLLOW SAMBIL TUTUP MATA BY LIA ABDILLAH

3:45 PM
SEGMEN: FOLLOW SAMBIL TUTUP MATA BY LIA ABDILLAH

Sakit Gigi...

3:02 PM
Sakit Gigi...
Assalammualaikum...

Aduyai...dugaan ni..semalam sakit di bahagian perut..hari ni sakit gigi pula,,satu kerja pun MV tak le buat...sakit....sebenarnya...gigi MV ni sakit tahun 2011 lagi..tp masa g klinik tue..doktor suruh tampal jer"sayang bah gigi ni.."...

Dan hari ni sakitnya mak ai...MV pakai oral aid lotion pun tak jalan...pegi kedai beli ubat tahan sakit pun tak jalan..dan PERCAYA Kah kamu..YG skg ni MV tengah berkumur2 dgn air garam..DI ofis!!..


Mcm mn MV dapat air garam???nah mesti kamu binggung..BOs MV bagi...Kau tengok si BOss garam pun dia bawa o pegi ofis....

Tapi air garam ni pun nda berkesan..tolonglah sakit gigi....huhu..keja pula melambak2..nda siap2..huhu......

Ada sesiapa yg ada petua utk hilangkan sakit gigi...MV punya fikiran skg ni..Isnin mau pg cabut ni gigi nda tahan sudah..sakit bah....
Read More

Shilla Hamzah-Aku Yang Tersakiti

2:17 PM
Shilla Hamzah-Aku Yang Tersakiti
Assalammualaikum...


Sedih...melayan perasaan agaknya Shila Hamzah ni...Iyalah cinta yg disulam putus ditengah jalan...

MV dulu pernah juga cinta putus ditengah jalan tapi yang memutuskan MV..hahaha..penjahat kan..ingat lagi bila berjumpa Ex boyfriend,,,masa tue sudah 2 tahun tak jumpa,,,kebetulan belum lagi MV putus kan hubungan...

MV asyik mengelak aja..hahaha...sebab masa tue hati ni dimiliki oh DIa(My Hubby)..last2 terpaksa jumpa juga dia..dan MV bagi alasan.."Sorry..sa sudah bertunang sambil tunjuk cincin emas putih dijari manis"...

hahaha,,padahal itu cincin my father yg bagi..tipu sunat kunun...wakaka...MV nda pernah ditinggalkan..tp meninggalkan atau memutuskan hubungan..bila fikir2 balik punyalah jahat...tapi cinta usia remaja lah katakan..


Tabung HAW



Read More

Majlis Bicara Eksekutif Bersama Penjawat Awam Persekutuan Sabah

10:58 AM
Majlis Bicara Eksekutif Bersama Penjawat Awam Persekutuan Sabah
Assalammualaikum...

MV baru jer lepas habis mesyuarat pengurusan bulanan...lepas tue masuk pula Majlis Bicara Eksekutif Bersama Penjawat Awam Persekutuan Sabah..

Agak padat juga jadual pagi ni..keja2 yg menunggu pun x sentuh lagi...lepas habis Majlis ni baru settle kan..nnt masa rehat MV lawat kamu k...

Maaf sebab sudah dua hari tak langsaikan BW....K MV mau masuk SUdah ke Auditorium...Bye...


Read More

Tudung dari Permata Biru

8:00 AM
Tudung dari Permata Biru
Assalammualaikum...

Ingat lagi tak yg MV pernah menang segmen Menang Segmen 1:My Follower..dan semalam MV dapat bungkusan pos laju...tengok nama pengirim terus teringat hadaiah menang segmen Permata Biru

MV dpat tudung(**selendang warna hitam),..kakak AYu teruja sgt..dia bilang.."ah..ni kakak punya...yang ni abg Haikal nda boleh pakai sebab ni tudung perempuan jak yg boleh pakai..."pintar bangat kamu ni kakak....

ni lah hadiah yg MV dapat..
Terima kasih dear..MV suka ni hadiah..tq sgt2..jom ramai2 jenguk blog dia



Read More

Wednesday, February 27, 2013

Pura-Pura Busy!!

8:00 PM
Pura-Pura Busy!!
Assalammualaikum...

MV minta maaf sebab ada yg MV tak sempat nak  balas kunjungan..GSF..Bloglist Paling Manang MV...Yg tinggalkan komen..sorry..sebab MV betul2 pura2 busy ni hari....huhu...sudah lah suara serak sudah..ni..tangan pula lenguh menekan punat telefon...


buat follow up majlis bicara eksekutif bersama penjawat awam persekutuan
Sempat lagi mengambil gambar kan..nilah namanya sambil menyelam minum air..wakaka....dari pagi smpi ke petang menelefon jak kerja nya..."hello,selamat petang,saya Suzyanna...bla2...."..

Ayat & dialog yg sama...lucu juga..mana suara nda jelas lagi....dan pastinya my Paper cutting tertangguh lagi ni hari....
ni kerja tertangguh akibat cuti & sebab terpaksa buat follow up
paper yg dah siap cutting
Esok kena usaha lebih habiskan semua kerja bab2 paper cutting(**nda pernah habis besok tambah lagi 6 paper..sabar jaklah)...Chayok2 utk diri sendiri...huhu..dan esok pagi mau masuk mesyuarat lagi ni...

Read More

Wordless Wednesday#Bebas Daripada Merokok Untuk Kekayaan#

12:22 PM
Wordless Wednesday#Bebas Daripada Merokok Untuk Kekayaan#

1st Giveaway by Zura Online Shopping ! yeay ! :)

10:36 AM
1st Giveaway by Zura Online Shopping ! yeay ! :)
Assalammualaikum...

Klik Banner untuk join

MV di taq oleh Deqla...So MV join lah segmen ni sebab hadiah pun menarik..Syarat pun mudah jak...

1) buat entry bertajuk 1st Giveaway by Zura Online Shopping.
2) copy banner di atas n letak kat entry korang. 
pastikan backlink ke entry nie semula taw taw. :)
3) follow blog si gadis ungu utk tahu perkembangan. (wajib)
4) like page Zura Online Shopping(wajib)
5) tinggalkan link entry korang kat ruangan komen.
6) tag sekurang2nye 2 rakan blogger dan pastikan dorang tahu. 


untuk syarat yang ke-6 MV taq  Syasuan& Ayut

Jom join ramai2


tempoh GA: 23 feb 2013-23 mac 2013
(mungkin akan disingkatkan atau dilanjutkan)





Read More

Tak Percaya!!

10:09 AM
Tak Percaya!!
Assalammualaikum..


mcm x percaya jek hari ni xde entri MV.. sbb MV yg paling rajin up entri kan..hihihi... ke mana kamu dear? bz ka??


Tak percaya katanya...hahaha>MV pun tak percaya..tak pernah MV takde entry..tapi memandangkan kesihatan MV tak berapa mengizinkan maka terbiarlah blog ni seharian...Terima kasih pada yg sudi tinggalkan jejak...

Nampak tak komen tue..334...skg tengah nak membals..tp tgh sibuk buat follow utk "Majlis Bicara Eksekutif bersama penjawat awam persekutuan Sabah"..yang berlangsung esok...mmg terbaek..Sebab suara tengah seral2 basah...

Kata penjaga HaikalAYU"wah suara kakak rock sudah"..ehehehe...mmg rock..pada ygtinggalkan komen yg kat atas tue...percayalah...yg MV semalam tak entry baru..hehehe....Dan percayalah..sesungguhnya MV tak percaya ada yg tertunggu2 enrty dariku(**hahaha..perasan sudah)....

**MV agak lambat ke rumah kalian..sebab busy settle kan kerja....nnt MV singgah..tp lambat sebab jalan kaki jak.hehe

Tabung HAW




Read More

Keputusan Penuh Pusingan Kedua Piala FA 2013 26.02.2013

9:04 AM
Keputusan Penuh Pusingan Kedua Piala FA 2013 26.02.2013
Assalammualaikum..

MV kembali dgn entry baru..ada juga kah yg rindu MV???MV bukannya busy semalam tp MV tak berapa sihat...SO untuk entry permulaan hari ni..MV kongsikan keputusan pusingan kedua Piala FA 2013 semalam iaitu 26.02.2013..


Kedah Vs Johor DT 2-2(penalti 4-5)
Pahang Vs Tentera Darat Malaysia- 7-1
Pulau Pinang Vs Terengganu 0-3
Pos Malaysia Vs Negeri sembilan 0-2
T-Team Vs Sime Darby  0-1
 Sarawak Vs PBA Pualau Pinang  2-0


Sementara tue perlawanan antara Kelantan Vs Selangor PKNS terpaksa dibatalkan...MV tgk Pahang Vs TDM..perghhh mmg kenduri gol lah...dan paling hebat rasanya semalam game antara JDT VS Kedah..siapa yg sangka pasukan dr liga perdana mmpu memberi saingan sengit buat JDT...hanya menang sepakan penalti....

JAdi Pasukan yang mengiringi Selangor yang menewaskan Sabah ialah:

Johor DT
Pahang
Sarawak
Negeri Sembilan 
SIme darby
terengganu

Tinggal satu lagi pasukan iaitu Kelantan @ Selangor PKNS...Sama2 kita tgu nnt...Adakah Kelantan mara dan dapat mempertahankan kejuaraan Mereka pada tahun lepas...




Read More

Monday, February 25, 2013

Terus Saja Begitu

6:00 PM
Terus Saja Begitu
Assalammualaikum...

Senyum tawa kamu 
riuh suara kamu
kebisingan kamu..

Percayalah sayang..
tawa kamu pengubat resah
keriuhan kamu melupkan segala kekalutan
kebisingan kamu menghilangkan segala kegusaran

jangan pernah lupa senyuman kamu
jangan pernah kamu mendiam
jangan pernah kamu  berhenti

terus begini..
terus tersenyum
terus tertawa
terus dengan kebisingan..keriuhan...

kerna satu yang kamu perlu tau..
 semua itu penyeri hidup
semua itu umpama pembakar semangat..

terus saja begitu..
kerna itu adalah kamu...
dan juga utk AKu
Read More

Negative!!

1:29 PM
Negative!!
Assalammualaikum...


Hari ni MV tak keja...pergi Klinik Luyang.,.,sebab tak sedap badan..dari semalam rasa sakit di bahagian ari-ari,,,pening,batuk selsema..demam..nah mmg pakej kan sekali MV demam,,,

 Hubby tak suruh pegi keja,dia temankan ke Klinik pagi tadi...nampaknya paper cutting MV menimbunlah ni....kerja bertangguh lagi nampak gayanya..lepas ni kena usaha sikit...dan komen2 pun makin bertambah..

Ada 213 komen lagi yg belum publish...makanya hutang BW pun makin banyak,,,mau balas tp line broadband slow gaban ni tau...tgu,.kalau ada yg MV sempat jenguk Mv jenguk k..

Oh ya..apa yg negative???tadi masa jumpa doktor..doktor tue tanya...bila last period...dah kahwin???so kamu faham2 lah kan apa yg dia suruh buat...

tue doktor suruh buat ujian air kencing...Merangkap juga lah Urine Pregnancy Test(UPT)... agak lama juga menunggu di makmal...mau pitam rasanya..dan bila dpat result....MV senyum...

Kenapa??sebab semuanya negative satu pun xda yg positif..doktor tue pun teruja"semua negative..bagus..xda jangkitan kuma"dan UPT pun negative..mungkin sakit yg puan alami di bahagian perut ni sebab kesan drpd berhenti ambil pil perancang..hormon tengah tak betul,,kalau masih rasa sakit lepas ni segera dtg ke sini semula..."

 So itulah yg negative...Wani belum lagi bergelar kakak buat masa ni...Doakan MV cepat sihat..ya..tq semua...nnt balas kunjungan kamu ya...
Read More

Rindu Serindu RIndu Nya

7:30 AM
Rindu Serindu RIndu Nya

Sunday, February 24, 2013

Adamu

8:30 PM
Adamu
Assalammualaikum...


Ni cerita malam jumaat hari tue...nak bagi tidur HaikalAyuwani..tp dorang punya lah banyak songeh..SUruh MV cerita sang kancil & gergasi...

MV cerita dorang ketawa sebab MV buat tukar2 suara"hahaha..lucu bah mama ni",..yg wani pun ketawa kesukaan...

Lepas tue suruh MV  nyanyi..MV pun nyanyi lah lagu Sabah tanah airku..lagu KEMAS,Lagu 1 malaysia..lagu perkhidmatan Awam...hehehe...saja jak bah..mau test2..ingat lagi kah nda,,hahaha..


Sekali kakak Ayu bilang"mama ni nyanyi lagu apa bah???"nah ambik kau...sekali MV nyanyi lagu Raihan,Saujana,Spoon,SPin....

Sekali lagi kakak bersuara"mama nyanyi lagi ku di sini bah??"..MV pun nyanyi lagu Rossa tapi bukan dia bilang...kamu mau tau lagu apa yg dia maksudkan..Rupanya lagu Sayang..."sayang apa khabar dgnmu.....ku disini merindukan kamu...."

Dan bila dorang minta MV nyanyi lagu Setia hujung nyawa...MV ketwa...sebab mamanya nda hafal...dan  boleh2 si abg hafal lagu adamu....ketwa sendiri jak lah si mama dia...





Read More

Permata Hati 3

2:30 PM
Permata Hati 3
Assalammualaikum..

nama Saya Wani Syazwana

saya baru jarum1 bulan

sya belum ada gigi

pinky gugurlz

kuning my febret

siapa mau tumpang

nanges..huhu

bam2nya

tayang gigi
adik kesayangan haikalayu
My Wani Syazwana...sangat manja..mungkin kerana kakak & abg suka manjakan dia..kadang2 geram tp bila tengok gayanya hilang geram....Sweet bah kamu ni adik...kalau bercakap mcm budak 4 tahun..

Apatah lagi bila adik mula bergosip..kecik2 pandai sudah bergosip...wani2..nasiblah gosip adik tue cerita sekolah//
Read More

Adik manja returns full movie

9:00 AM
Adik manja returns full movie
Assalammualaikum...


Ingat lagi Filem Adik manja???...Mesti ingatkan...MV suka cerita adik manja...Dan Skg Mv kongsikan Adik manja returns full movie utk kamu semua...

Apa yg MV suka Filem ni adalah sebab Pelakon utamanya masih mengekalkan Cikgu Azmi..lakonan Dharma harun al rashid..dulu masa muda hensem kan..hehehe..skg pun hensem lagi bah..hoho...

credit to google

credit to google

Filem ni menarik juga...pelakon pun boleh tahan...ROzita Che Wan tue...hehehe..layan....

Read More

Saturday, February 23, 2013

Kokoro No Tomo

9:00 PM
Kokoro No Tomo
Assalammualaikum...


Lagu baru dari band Zivilia yg hangat dgn lagu aisheteru dulu..dan lagu ni pula tajuknya Kokoro No Tomo ...Suka lirik lagu nya...

Anata kara kurushimi o 
Ubaeta sono toki
Watashi nimo ikiteyuku 
Yuuki nga waite kuru
Hidupku hampa tanpa dirimu
Sepi merasuk dalam jiwaku
Peluk diriku genggam tanganku
Rasakan cintaku

* ai wa itsumo rarabai
Tabi ni tsukareta toki
Tada kokoro no tomo to
Watashi o yonde

Senyumanmu bahagiaku
Tangisanmu itu lukaku
Kan kusimpan dalam hatiku
Rasa ini takkan mati

Shisuka ni mabuta tojite 
Kokoro no doa o hiraki
Watashi o tsukandara 
Namida huite

** melayang cintaku kan selalu
Temani saat engkau lelah
Karena aku ada untukmu
Sebagai teman hatimu wooo
Sebagai teman hatimu wooo
Sebagai teman hatimu wooo

Repeat *, **
Karena dirimu kesedihanku
Tiada lagi ku rasakan

Suka lagu ni sebab lrik nya bercampur bahasa jepun...Jom Layan



Read More

Permata Hati 2

1:30 PM
Permata Hati 2
Assalammualaikum....

bam2 kan

anak comel mama..
masa umur setahun 
moment akhir sebelum jadi Kakak

hi saya kakak AYu
jumpa gambar ni di lappy FIL
masa umur 4 tahun
comel sangat

kaki ada bisul

last year masa dinner tadika
model Velent agensi

**permata hati WAfmie(wafri & mimie)...sayang kamu kakak..jangan nakal2..skg kamu kuat merajuk..kadang2 mama letih mau pujuk..nasiblah ada babah yg memahami kamu...Mama Sayang kamu.


Read More

Artis ker???

12:00 PM
Artis ker???
Assalammualaikum...



Artis lah sangat..ni anak MV yg kalau posing ala2 artis..hehehe...gambar ni MV jumpa kat Laptop My Father In Law...Hensem pula anak MV di sini(**hahaha)

Gambar pertama di ladang kelapa sawit..dia ikut atuk dia kot..MV pun lupa,,mesti time cuti sekolah ni....

Yang Gambar kedua tue...sepupu my hubby..merangkap uncle kepada Haikal....umur sebaya haikal..tp dia bulan julai...muka pudah sepesen jer....

gaya pun lebih kurang.....betul2 bapa saudara & anak buah yg sehati sejiwa....




Read More

Kebaikan Mengambil Tomato

9:00 AM
Kebaikan Mengambil Tomato
Assalammualaikum...

Pinjam dr google
Sudah lama tak buat entry kesihatan..So hari ni MV kongsikan kebaikan mengambil tomato:

  1. Membantu memulihkan kesihatan sel & tisu badan
  2. melancarkan perjalanan darah
  3. menghalang pembengkakan & keradangan
  4. bertindak sebagai bahan anti bakteria,anti virus,anti kanser & pelindung kepada alahan
  5. membantu meningkatkan kekuatan  & keanjalan salur darah
Tapi MV pernah baca satu buku ni...lupa tajuknya..kalau org berdarah B tidak berpa sesuai utk makan tomato..MV darah B..tomato febret MV..hehehe.....

Siapa Suka makan tomato???
Read More

Friday, February 22, 2013

JAF - Lebih Baik

7:30 PM
JAF - Lebih Baik
Assalammualaikum...


Lagu kawan MV yang bekerja di Mampu...Suka liriknya....lagu ni hasil ciptaannya sendiri,,Muka ada iras2 aqasha tau..hehehe... jom layan....MV suka..

Kamu SUka??

Read More

CUpCakes Dari Dia

3:12 PM
CUpCakes Dari Dia
Assalammualaikum...


Posto Posto..My boss bilang.."balik2 juga dapat hadiah ni??",,MV pun diam jap..sebab fikir hadiah apa lagi ni???(**lupa...tapi mmg tgh tunggu sesuatu pun..hahaha)...

Nampak tak hadiah tue...CUpcakes perhiasan..comelkan...mesti berebutlah HaikalAYuWani...Confirm...hehehe...Dan MV kena sedia ayat2 utk memujuk & menenangkan mereka....

Terima kasih lah Budak Kampung..bagi hadiah ni..sebagai tanda penghargaan menjadi salah seorang pengomen di Blog BK...sgt2 suka dgn pemberian ni...

Masa MV buka hadiah ni di kereta,,hubby MV ingat ni kek betui...hahaha...sekali mainan lah...tipah tertipu pula..hoho
Read More

Tiket ke Syurga

11:00 AM
Tiket ke Syurga
Assalammualaikum...

TIket Ke Syurga..siapa yg tidak mendambakan Syurga???pasti semua mau menjadi penghuninya kan...Sebenarnya semalam MV tengok Forum Ehwal Perdana yang dibawakan secara Live dr Auditorium JKKN,Kelantan.

Tajuknya MV x tengok...sebab masa tengok sudah mula dlm beberapa minit...Tapi yg banyak disentuh adalah tiket ke Syurga.

Wanita senang masuk ke SYurga & juga amat mudah menjadi penghuni neraka.Bak kata panel (**Ustazah..manis..cantik sgt)..Wanita kalau cukup 3 perkara ni tiket ke syurga itu sudah dalam tangan:


  1. Solat 5 waktu
  2. Berpuasa di bulan Ramadan
  3. Taat pada suami-Yang ni isteri selalu tersangkut,taat pada suami ni kenalah taat pada suami yg taat pada ajaraNYa,bak kata pengerusi Forum janganlah taat kepada suami secara Mng"khinzir buta"..tak le sebut Ba-- nnt org marah...
Ustaz juga ada menyentuh supaya kita kaum wanita menjaga lidah & hujung jari kita di kala marah.Ustazah memberikan contoh yg panel Ustazah bagi"si isteri mau makan ikan...si suami beli ikan keli yg masih hidup,si isteri marah kan suami..apa ke BODOH nya awak ni...beli ikan yg masih hidup..susah lah nak siang..si suami pula menjawab..apa susah awak rendam kat dalam air nnt lemaslah(hehe...pandai juga ustaz tue buat lawak)

Jangan hanya kerana suami kita salah beli barang kita terus memaki...kerana itu bukan tiket ke Syurga tetapi ke Neraka...begitu juga dgn hujung jari..marah sikit taip kat Facebook...jadi jagalah hujung jari & lidah kita dr berkata yg tidak elok....

Ustaz juga ada berkata walau kita cukup solat..ibadah tp tidak mendapat rahmatnya..belum tentu kita masuk ke Syurga...kerana rahmat itu adalah kasih sayang.,,Ustaz juga berkata ada yg boleh bergurau lagi kalau kita ckp..jangan buat nnt masuk neraka jahanam,,,baguslah neraka tue dah jahanam..mesti dah rosak,,

Tetapi ustaz berkata..api di dalam neraka lebih hitam drpd hitam..yg mana kita sendiri tidak dapat bayangkan kepanasannya....Dan Ustaz juga berkata..Nabi Muhammad ketika turun daripada israk & mikraj...baginda langsung tidak boleh ketawa,,bukan mcm org skg ketawa smpi terkencing..smpi mulut x boleh tutup..

Ustaz juga menyuruh kita menjaga rumahtangga..jangan masa mula2 kawen jer janji bawa ke syurga..nyamuk gigit isteri nyamuk dipukul,,bila dah bertahun2 kawen isteri ngadu nyamuk gigit...isteri pulak yg dimarah...

Renung2kan apa yg MV dapat drpd Forum semalam...Apa yg tertulis adalah dr buah fikiran & hasil ilmu yg MV dpat semalam..Dan MV kongsikan buat kamu semua....Sebab Sharing is Caring..kalau ada yg silap.MV minta maaf..
Read More

Si Manis Tudung Biru

8:22 AM
Si Manis Tudung Biru
Assalammualaikum...









Entry penuh gambar comel My Wani bertudung..alolo comel kamu sayang....Tudung ni tudung kakak Ayu masa umur setahun..MV beli masa duduk di Tangkak...bila dia jumpa tudung ni terus pakai...cantik katanya...

"mama ambil gambar ani...cantikkan ani??"(Wani mmg cantik bah..apatah lagi bila bertdung..manis)...

Makanya ada lah 5 gambar wajah dia dalam entry ni...dia ni paling suka bergambar..hehehe...comel kan saya auntie & uncle..hehehe

Tabung HAW
"[Survey] WIN daily Starbucks vouchers and 2 iPad Minis from SAYS!
"How did Mercedes-Benz shaped and influenced the motorsports world?"
LoveYourV
StadiumAstroApp
AxiataBadmintonCup
DigiBestFnF
PETRONASMotorsportsTunnel



Read More