February 2015 - All About Love

Thursday, February 26, 2015

Bawal Vs Shawal

2:00 PM
Bawal Vs Shawal

Assalammualaikum...
GL Cupcake....

shawl tapi pakai ala bawal
Mv suka bawal dan suka juga dengan shawl...so bila pakai bawal MV pakai ala2 shawl...dan bila pakai shawl pakai ala bawal pula..pelik kan MV ni..tapi nilah namanya wanita...kalau dah suka berfesyen hihi...fesyen2 juga tapi akan berhati2 supaya tudung yg kita pakai mengikut syariatnya...xda bonggol unta..labuh...

Insyaallah...
Read More

Posing WIth Anak2

11:00 AM
Posing WIth Anak2
Assalammualaikum...

HaikalAyuWani

With HAW

With My Sumandak
Sempat lagi berselfie dengan harta dunia akhirat .....ni posing masa balik beaufort time cuti CNY hari tu..seperti biasa...bergaya dengan tudung Aidijuma..MY sumandak pun dah pandai dah BerAj...hihi

Tak tau nak update apa..sebab ketandusan idea...mungkin hanya akan mengupdate gambar ker untuk hari ni..hihi....dah lama tak BW blog kawan2..jangan ada yg merajuk..bukan tak sudi masuk blog kamu lagi..tapi kekangan masa..

HArap kamu memahami ya kawan2


Read More

Seluruh Cinta-OST Suamiku ENcik Perpect 10

8:53 AM
Seluruh Cinta-OST Suamiku ENcik Perpect 10
Assalammualaikum...







Jom layan lagu ni..OST Filem Suamiku Encik Perfect 10.....Suka sebab gabungan dua suara yang unik...
Read More

Tuesday, February 17, 2015

Throwback

7:30 AM
Throwback
Assalammualaikum...

a long time ago
Kenangan zaman dulu MV,sepupu dan 2 orang adik...azroy n abut.....MV yg pegang budak kecik tue,,huwaaa...rindu zaman ni
Read More

Monday, February 16, 2015

Koleksi Aidijuma

3:38 PM
Koleksi Aidijuma
Assalammualaikum...
trip retis jap(BL blue love blossom)
bergaya dgn tudung pemberian kawan

antara koleksi WL & GL
Ni tudung BL yg MV paling suka bab hijau

BL purple teapot


Blue safari
Antara koleksi tudung adijuma MV....ada banyak lagi yang tak ada dalam gambar ni...sebab x pernh upload..tudung2 ni menjadi hak milik bersama dengan anak2 dara saya....ada 2 set tudung yg MV beli 2 pcs...

1pcs untuk MV 1 untuk kakak Ayu....hihi sweet jer pakai sedondon dgn anak...hihi..korang2 ada tak design PInk Label...Aj skg dah ada label baru tapi MV takda pun koleksi tu sbb skg pink label mcm kat KL jer...huhu...

Terima kasih kat suami yg baik hati selalu pg beli tudung untuk MV sebb kadang2 tudung kuar sabtu..MV sabtu jaga anak..malas nak jalan dgn empat org anak..sebab pandai nak kawal wani yg aktif...

Nasib baik hubby memahami..dia tolong beli tudung tu untuk MV>..hihi..korang2 ni bukan nak menayang tau so tak mau sentap k......hihi
Read More

Thursday, February 12, 2015

Cek Nuffnang

4:53 PM
Cek Nuffnang
Assalammualaikum..

buat tambah2 ASB anak

Alhamdulillah dah dapat cek yang ditunggu lepas clear akan ditransfer ke akaun ASB Syamimi....Duit churp2 pulak akan disimpan di akaun Wani..

Duit hasil jualan akan disimpan bank ayu dan abg...SEmoga dimurahkan rezeki buat anak2 MV.Amin
Read More

Monday, February 9, 2015

Semoga Mak Cepat Sembuh

9:51 AM
Semoga Mak Cepat Sembuh
Assalammualaikum..
Mimi yang comel

Posing adik beradik
Setelah hampir 5 bulan tak balik kampung sebelah MV..akhirnya semalam MV dan anak2 balik sebab mak sakit...huhu rasa bersalah sangat..kekangan masa buat MV tak berkesempatan balik ke kampung...

MV dan anak2 naik bas sebab hubby kena keja smpi pukul 1,,,so jadi super duper mom lah jawabnya...syukurlah anak2 tak banyak ragam dalam bas...

Smpi jer di kampung rumah Mak...tengok mak dah makin kurus..YA ALlah teruknya jadi seorang anak..mcm anak derhaka...selalu jer call mak tapi jumaat lepas adik n kakak cakap mak sakit...

Darah tinggi..perlu banyak rehat..mungkin penat agaknya..semalam puas bercerita dengan mak..semoga mak cepat sembuh..sebab tak lama lagi Chinese New Year..kita kan mau makan besar....

Doakan kesihatan Mak MV ya..TQ...
Read More

Wednesday, February 4, 2015

Wordless Wednesday#HartaDuniaAKhirat#

10:50 AM
Wordless Wednesday#HartaDuniaAKhirat#
Assalammualaikum...


anak2 kesayangan MV
Harta dunia akhirat..Semoga jadi anak ayang soleh dan solehah.Amin
Read More

Hasil Berchurp-churp

8:20 AM
Hasil Berchurp-churp
hasil 2 Tahun dengan churp churp
Assalammualaikum...

Tak banyak org kata tapi tetap dipanggil rezeki....alhamdulillah walau tak banyak sekurang2nya ia hasil dr usaha sendiri dan bantuan kawan2....yg tak jemu nak klik iklan yg MV share....

Ni bukan entry bermegah diri atau nak menayang...ni entry nak bagitau yg kita mmg boleh buat duit dengan churp churp ni.....sebab kadang2 org tak percaya..tapi bila MV dah join dan dapat MV dah mula percaya dan terus berjaya..

Ceh berjaya lah sangat..korang2 masih still dgn Churp churp ker???
Read More

Monday, February 2, 2015

Hasil Dengan Nuffnang

5:30 PM
Hasil Dengan Nuffnang
Assalammualaikum...




hasil berblog 
Rezeki semenjak berkenalan dengan nuffnang....baru 4 kali cashout...x banyak tapi bolehlah dengan status sebagai blogger yg biasa2...Insyaallah dengan apa yang MV dapat ni akan menaikkan lagi semangat MV utk terus berblog....

Korang mesti dah banyak Cashout kan...syukurlah sekurang2nya apa yg kita buat dapat hasilnya....siapa kata blog ni tak menguntungkan cuma dri kita jer nak aplikasikannya sebagai apa....

Salah langkah mmg tak berjaya....kalau rajin berusaha pasti ada hasilnya...walaupun permulaannya hanya sikit,,saja

Read More

Anak Cina Katanya

3:42 PM
Anak Cina Katanya
Assalammualaikum..
posing comel gitu 
amoy mata sepet

hi saya Syamimi
Nilah al-kisah anak kecil saya...asal bawa jalan jer mesti akan ada yg pandang 2 kali...kalau tak pun akan bertanya....

"kenapa dia macam cina???"

hihi....kesian my Hubby kadang2 org tgk dia semacam jer sebab anak rupa cina ayah pula kulit gelap sikit,..hitam2 si tompok manis..makin dpandang makin lah manis...ceh...

mungkin syamimi lebih menurut sebelah MV kot...sebab ayah MV kan cina..so mungkin dia mewarisi wajah chinese look....mcm mamanya..hahaha..perasan lebih....

Korang rasa Mimi ni macam anak cina ker??
Read More