October 2015 - All About Love

Monday, October 26, 2015

Jeruk Kedondong

9:38 AM
Jeruk Kedondong
ni jer yg MV teror
Assalammualaikum...

Jeruk dan MV memang sinonim....hahaha..kawan2 ofis selalu jer minta buatkan jeruk..betik..mangga..kedondong...oklah minta buat jeruk..kalau minta kek mmg smpi ke sudah lah kamu menunggu...

Mv ni kalau kek lulus kek marble span yg biasa jer...kalau moist kek chese hahaha......faham2 saja..tiada keminatan disitu....

kalau sambal menyambal boleh....MV ni tak teror masak...tapi bolehlah bagi kenyang perut anak & suami....org bilang MV ni kategori tukang masak main campak2...selalu derhaka dengan resepi...

korang pula kategori apa....apa yg paling korang teror
Read More

Friday, October 16, 2015

Makeover Time

7:30 AM
Makeover Time
conteng-conteng

Assalammualaikum...

Makeover..sapa yg tak suka makeover.....MV ni suka cakap tengok orang makeup..nak join class takda masa sebab weekend sibuk dengan anak..spent time..quality time with them...so bila tangan sudah mula gatal mau makeup yg jadi mangsa anak lah...

kakak ayu n kakak wani....dorang ni suka jer kalau MV makeup...ala simple2 saja...no foundation n bedak pun,,,just buat kening..gincu...blusher...eyeshadow...eyeliner....

masih tahap kampung2 saja....ada tak yg nak ajar MV kelas makeup online??hahaha...
Read More

Thursday, October 15, 2015

Bertambah Lagi

2:07 PM
Bertambah Lagi

Assalammualaikum...

posing biasa2 saja
Bertambah lagi lagi...apa yang bertambah???berat badan???anak???hahaha....takda sebenarnya nak bagitau..koleksi tudung aidijuma MV bertambah lagi  Hoho....tapi tak banyak..tambah 3 helai jer....
tengok mula sudah dia..mata dikasi besar

nah trip cumil sudah
kali ni dapat grab dua koleksi bawal blossom.....umbrella n camera...bawal blossom ni boleh pakai twist....dpn belakang ada corak....terpulang kita nak pakai corak apa.....MV baru ada dua koleksi  bawal blossom (blossom box store) ni.....takpe nnt slow2 tambah

kakak oh kakak..gayamu ar

nasiblah budak kalau org dewasa mo kena viral sdh ni
 pastu tambah wl pineapple....suka warnanya pink...mcm wl butterfly dulu..cuma corak jer berbeza....
tambah koleksi...
opps jangan kecam saya okey...sya bukan menunjuk..just nak kongsi dengan u all..mana lah tau ada yg berminat boleh lah beli....


Read More

Thursday, October 8, 2015

Seminar Gaya Hidup Sihat DI Kalangan Penjawat Awam Bersama Kevin Zhari At Intan Sabah

12:03 PM
Seminar Gaya Hidup Sihat DI Kalangan Penjawat Awam Bersama Kevin Zhari At Intan Sabah

kevin with G..salah seorang peserta yg nak kuruskan badan
Assalammualaikum,,,,

ni kisah 06.10.2015 MV ikut Seminar Gaya Hidup Sihat DI Kalangan Penjawat Awam Bersama Kevin Zhari At Intan Sabah...memang best...dan seakarang sakit2 badan sebab terkejut buat workout yang kevin ajar masa seminar ni...
ihsan dari kawan...
seminar ni sebelah pagi ada perkongsian pengalaman dengan atlet 110m lari berpagar iaitu rayzam shah..tinggi budak ni...pastu ada sesi ceramah dengan 2 orang doktor....
nampak tu jauh nya MV  dri Kevin
masa waktu rehat sempat lah check kesihatan di booth yg disediakan....macam biasa MV bab berat dalam kategori berat badan berlebihan....huhu nasib tak obes....tekanan darah ok..kolestrol ok...cuma gula tinggi sebab makanan tengahari tu minum air sirap lima gelas..sebab takda air mineral...hoho
Sempena perasmian
petangnya barulah sesi bersama kevin....workout yg dia bagi ada yg mmg MV selalu buat kat rumah tapi ada juga yg tak pernah buat....kevin cakap kalau nak bersenam kalau boleh buat satu2 jenis senaman...dan jangan hari2...nnt otot yg koyak tu tak baik2(mv ni tak tau tapi apa g dia cakap mcm tue lah)
selfie di pagi seminar
kalau nak kurus kalori yang kita bakar kena lebih dari kalori yg kita ambil...nak kurangkan berat jgn ikut bmi..sebab kadang org ni ada rangka besar rangka kecik...
Doctor ni best...
senaman ni tak masa yg sesuai ...terpulang dgn kita....katanya lah kan....tidur pun boleh bakar kalori..kalau cukup tidur banyaklah kalori yg di bakar...haha..mv ni sehari tidur x smpi 8 jam.....
see kevin zahri ni the house
ni perkongsian MV banyak lagi nak kongsi tapi susah pulak kalau nak taip kahkah....sapa yg pernah attend seminar bersama kevin zahri ..angkat tangan...ni MV bayar rm30.00 tapi boleh calaim balik..dan maka dengan ini kursus mv dah cukup seminggu yeahhh....


Read More

Wednesday, October 7, 2015

Welcome Oktober

4:46 PM
Welcome Oktober
Ni masa lepas raya haji...terpaksa bawa syamimi n wani sebab masa ni taska mimi cuti

 Assalammualaikum...

Sudah bulan oktober sekarang ni..betul2 cepat masa berlalu...maaflah yer..MV agak sunyi kebelakangan ni...tapi ada ker yang cari??ahaks takde kot...

berparis stripe kita
 bila dah sampai penghujung tahun ni...MV memang dengan majlis dan aktiviti pejabat..al maklumlah nak kena capai KPI Datuk....

see dah pandai berselfie...
3.10.15 hari tue MV perbarisan sempena hari jadi TYT Sabah....ni kira bejemur selama 3 hari ahaha.....tapi best sebab masa ni displin penting...dan teringat kenangan masa sekolah dulu time kawad kaki...
 
ni selfie 05.10.2015

10.10.2015 ni ada kejohanan futsal perpadua "piala setiausaha persekutuan sabah 2015" pula....mv bertugas lagi....ni memang tiap tahun ada...cukuplah untuk aktiviti luar dalam skt..buat tambah2 markah... 
entry ni patut publish pada 05.10.2015 tapi tersaved d draf sebab sibuk dok urus futsal.....


Read More

Thursday, October 1, 2015

SORRY SORRY SAYANGKU (OST HELLO MR PERFECT)

2:47 PM
SORRY SORRY SAYANGKU (OST HELLO MR PERFECT)
Assalammualaikum...

Hello hello Mr Perfect
Siapakah kau? Cantikkah kau?
Perfect-kah mu untuk menjadi kekasihku
Namun ku tidak pernah mengalah
Tetap juga mahu bersama dengan aku
Akhirnya aku mula sedar
Yang aku mula menyintai mu
Tetapi disaat itu kau telah pergi

Dimanakah kau sayang
Puas ku mencari dirimu
Merajukkah kau dengan aku
Maafkahlah aku

Sorry Sorry Sayangku,
Love You
Sorry Sorry Sayangku
I Miss You
Sorry Sorry Sayangku
Kembalilah dikau kepadaku

Sorry Sorry Sayangku 
I Hate You
Sorry Sorry Sayangku
I dont trust you
Sorry Sorry Sayangku 
Kerna dulu ku mengkhianati dirimu

Maafkanlah aku sayang
Aku mengaku selalu curang
Selalu menyakiti hatimu
Selalu mencari salahmu
Ku tidak pernah menghargai kasih sayangmu
Namun kini segalanya telah terjawab
Baru ku tahu ku tidak boleh tanpamu
Dan sesungguhnya ku telah jatuh cinta denganmu

Dimanakah kau sayang
Puas ku mencari dirimu
Merajukkah kau dengan aku
Maafkahlah aku

Sorry Sorry Sayangku 
I Love You
Sorry Sorry Sayangku 
I Miss You
Sorry Sorry Sayangku 
Kembalilah dikau kepadaku

Sorry Sorry Sayangku 
I hate you
Sorry Sorry Sayangku 
I dont trust you
Sorry Sorry Sayangku 
Kerna dulu ku mengkhianati dirimu

Kembalilah padaku


suka dengan lagu ni..best jer melodinya...drama ni pun mcm menarik
Read More