February 2016 - All About Love

Monday, February 29, 2016

Penggemar Susu Dutch Lady Strawberry

8:30 AM
Penggemar Susu Dutch Lady Strawberry
Assalammualaikum....


tak ready mama sudah snap gambar
lagi entry my syamimi....dia ni paling susah kita nak suru minum susu formula...dia lebih suka BF...tapi ada satu kesukaan yang MV rasa jadi kesukaan 4 beradik ni....iaitu susu strawberry dutch lady....
peace versi syamimi 
Anak2 MV suka minum susu strawberry dutch lady ni...tak tau lah kenapa..dari abg kakak ayu kakak wani..dan sekarang syamimi....mungkin sebab warna pink kot...
parut bekas luka 
tapi apa yang MV perasan ni macam mengikut citarasa abah dorang ni...sebab MR Velentine pun suka minum ni...MV tak geng ni sebab MV suka susu putih..

Korang pula???antara susu coklat,strawberry & susu putih mana jadi pilihan?
Read More

Sunday, February 28, 2016

Perkembangan Syamimi 2 tahun 2 bulan

7:30 AM
Perkembangan Syamimi 2 tahun 2 bulan
Assalammualaikum...


sudah 2 tahun 2 bulan anak MV ni...selalu orang keliru tengok dia..sebab wajah yang lebih pada chinese look....ketinggian yang tak sesuai untuk umur,bercakap & menyanyi macam budak 4 tahun ....


Ni gambar masa MV terlewat ambil dia dan kakak wani sebab MV ada mesyuarat MBJ...dia sudah terbiasa..4.30 petang jak..memang dia tau mama dia akan ambil....haritu dia cakap "mana mama adik??" bila MV dah lewat ....


Dia sekarang dah pandai nyanyi lagu negaraku,sabah tanah airku dan ikrar....baca doa makan ,doa selepas makan...mungkin takda yang nak di banggakan...tapi MV tetap bangga sebab usia dia baru 2 tahun 2 bulan....


Semoga dia terus belajar dan belajar di Taska Permata...AMin 

Read More

Saturday, February 27, 2016

Setiap keluarga di Malaysia disaran memiliki 4 anak

10:24 AM
Setiap keluarga di Malaysia disaran memiliki 4 anak
Assalammualaikum....

print screen web astro awani

Setiap keluarga di Malaysia disaran memiliki 4 anak...terbaca ni semalam di facebook...terus ok MV dah cukup 4 orang anak....untuk mencapai populasi...tapi dengan kadar kos sara hidup yang makin meningkat...rasanya itu antara sebab kenapa keluarga sekarang memilih untuk memiliki 2 orang anak...

Tapi semuanya bergantung kepada ketentuan Allah SWT...kita hanya merancang DIA yang menentukan...

KOrang pula bagaimana?
Read More

Enfagrow Free Simple

7:30 AM
Enfagrow Free Simple
samples susu,magnet frame& shape matching puzzle
Assalammualaikum...

MV dah lupa....bila MV start daftar member Enfagrow..tup tup dapat box yang dikirm ke ofis..dalam nya ada samples susu,magnet frame& shape matching puzzle....samples susu tu ada 3 bungkus....

masa last year MV dapat juga samples susu ni..then this year dapat lagi...kali ni siap ada puzzle untuk baby...wooden puzzle...and magner frame....

korang nampak tak MV letak gambar syamimi kat situ...susu tu wani yang minum...set puzzle tue syamimi yang punya...

ada sesiapa yang dapat macam MV dapat ni?
Read More

Friday, February 26, 2016

Meriahnya Komen

7:30 AM
Meriahnya Komen
Assalammualaikum...

dah lama tak dapat komen macam ni banyak
Penangan join segmen ..meriahnya komen yang masuk...maybe sebab MV terlebih rajin bw semua yang join segmen tu...bila tengok komen macam ni kan..terus semangat balik mo terus aktif berblog....

bukan hanya komen dr yang join segmen ada juga komen dari kawan2 yang lain..tq tau kamu orang sudi komen blog yang tak popular ni.....terima kasih kamu semua...
Read More

Thursday, February 25, 2016

Supermom

2:00 PM
Supermom
Assalammualaikum....


My jantung hati 
Ni cerita kami minggu lepas...Supermom....sebab berjaya menguruskan anak-anak sementara menunggu kakak MV ambil kami di kota kinabalu sebelum balik beaufort....mengurus anak2 sendiri tanpa suami....4 orang anak...kalau x kena gaya confirm huru hara....
see tengok gaya dorang bergambar
syukurlah juga boleh dikawal...boleh bawak makan di kfc tanpa kecoh..iyalah kan dah banyak kes viral konon kalau tak mampu kawal anak jangan bawa anak makan kat restoran....alhamdulillah anak2 MV tak sampai tahap tue...
semua muka seiras ker
dengan 2 tangan 2 mata...Mv kena pantau pergerakan 4 orang anak....tapi tak risau sebab haikalayu dah besar..dah boleh diharap....bila kita cakap..abang kakak tengok adik...pegang tangan...dorang faham sudah....
syamimi x pandang kamera
mungkin tak semua ibu mampu urus lebih dari 2 orang anak..tapi ada juga yang mampu...bergantung kepada kerjasama anak2 juga..tq anak2 mama....buat masa ni mama masih mampu urus kamu...di rumah atau pun d luar walaupun kadang tanpa bantuan babah kamu semua...

iyalah weekend babah kerja....semoga anak2 mama terus menjadi anak yang mendengar kata...nanti next time kita boleh jalan2 lagi macam hari ni...

**oh ya lokasi dorang bergambar ni di wisma merdeka....ada gambar yang dorang menikmati pemandangan laut..tapi MV malas pula nak upload
Read More

Keyword Blog Minggu Lepas

7:30 AM
Keyword Blog Minggu Lepas
Assalammualaikum..

tak banyak tapi boleh lah kan...
Nak kongsikan keyword minggu lepas....tak banyak tapi boleh lah kan..nak kembali ke zaman aktif berblog...UV 1k sehari..sekarang,,UV sehari kadang 20 jer huhu.....

sian kan....bila mood berblog dah balik..ruang komen pula jadi problem....asyik ada robot jer...blog MV ada tak Robot tue.....

ni cabaran nak bw lah...tau jer kita nak aktif balik
Read More

Wednesday, February 24, 2016

Jalan-Jalan At Tempurung Seaside Lodge,Kuala Penyu

1:00 PM
Jalan-Jalan At Tempurung Seaside Lodge,Kuala Penyu
Assalammualaikum



Pinjam google
Weekend masa balik kampung haritu..MV dan keluarga ke  Tempurung Seaside Lodge,Kuala Penyu ..jalan2 ambik angin petang sebab view kat situ sangat cantik..di tambah pula jaral dari rumah ke sana tak lah jauh sangat ....


pinjam google
Nampak tak view dia cantik kan...MV tak sempat nak snap gambar sebabnya angin masa tu kuat sangat...pasir masuk mata...malas pula naik naik ke atas..just stay di bahagian bawah jer...ditambah takda orang nak tengok syamimi...pergh banyak betul alasan..kiki


santai anak2 and sepupu

MV balik kampung sendiri jer malam jumaat tue ikut kakak MV...suami kena kerja sebab ada dinner GERAKAN di kota kinabalu sempena CNY...sebab tu xda wajah Mr Velentine dalam entry ni....malam sabtu baru dia balik ke kampung...
with mam n kakak
korang2 kalau nak bercuti Di sabah boleh lah pergi tempat ni....dari sini bolehlah ke Labuan..Naik Feri...kalau nak maklumat lanjut jangan segan tanya MV yea...abaikan gambar tudung MV yang ditiup angin itu....


**SAPA SUKA TENGOK FILEM SERAM BOLEH TENGOK CERITA NI
Read More

Tempahan Edit Gambar

8:00 AM
Tempahan Edit Gambar
Assalammualaikum..


teruja tengok
Kamu mahu background gambar yg menarik cantik2 comel2,pm ARINA SAMSUL ...dengan harga yang penuh kasih sayang ok...1 gambar single dengan satu background pertama rm3 ,couple rm 5 ,1-5 org dlm gambar rm 7 gambar background seterusnya rm2,means mcm ni,

realisasikan impian anda bergambar ditempat impian  dia bilang si mama arina...




nak print n frame kan

tahniah dear Suzyanna Yap sbb jadi pemenang teka "what animal is this by alesya semalam"..MV dapat gambar edit sebab menang contest kat FB mama arina....patutnya dia edit 2 gambar jer..tapi baiknya mama ni..dia edit kan 4 background


cantik latarnya

sekarang mama arina ada buat promosi gambar kawin 90an tapi pelamin ala pelamin sekarang :- mau gambar kawin berwajah baru? suasana baru? tempat baru

jgn segan2 PM  anda tempah sekarang,sy akan berikan 2 lagi background percuma untuk anda

kalau single pic dgn bg pertama rm3 background seterusnya rm2

kalau couple rm5 background seterusnya pun sama rm2

kalau gabungkan imej rm 7 (1-5 org)

setiap tempahan walaupun hanya sekeping,sy akan berikan percuma 2 bg sila..sila


macam kita betul2 bergambar di sana 
apa lagi.mari kawan2..kita PM mama arina


mau minta edit macam di tempat ini pun boleh ....
Read More

Tuesday, February 23, 2016

Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah

2:30 PM
Cendol Dirve Thru Beaufort Sabah
Assalammualaikum


sumber SINI
Ingat McD and KFC jer ada drive thru..cendol pun ada ok...ni Cendol Drive Thru yang terletak di Kampung Melabau Beaufort berdekatan dengan Kampung Takuli & Kampung Pilajau Beaufort....Gerai ni di tepi jalan raya Highway ke Menumbok.

Nampak gambar di atas...itu gambar masa gerai ni mula2 dibuka...sekarang gerai ni sdh besar...MV baru sekali minum cendol di gerai ni...sebelum2 ni...tapau saja..sebab gerai ni selalu full house....


Sumber dari  SINI
dan apa yang paling best....kalau kita minum cendol satu mangkuk dan habis..kita boleh tambah lagi tanpa perlu bayar....mula2 nda percaya...tapi haritu masa minum di situ..abang haikal minta tambah..betul2 takda bayaran....


sumber sini 


bukan setakat cendol saja ada jual di sini.... Nasi Lemak..rojak passembor ..laksa..menurut cerita mama MV ownernya ni asal dari Kedah...terkahwin orang beaufort....lepas tu dorang balik menetap di Sabah sudah....

sumber sini

Sapa2 yang berada di area berdekatan ataupun terlimpas buli lah singgah....confirm memang terlajak kenyang uollzzz


***Memang sesuai untuk Chacha maembong kalau gerai ni dekat dengan dia....
Read More

I,m Not Robot

11:05 AM
I,m Not Robot
Assalammualaikum...


ada verify code lagi
I,m NOt robot....MV ada masalah nak komen blog ,,,,sebab asyik kena tick kotak tue...hari ni makin parah sebab siap ada verify code...nasib gambar..kalau warna habis tak dapat sebab MV ni buta warna 
sebelum ni just tick jer
kenapa erk masalah mcm ni..nak bw pun payah...leceh...asyik nak kena tick and verify code...korang2 ada tak masalah macam ni......atau MV jer ..dengan mood berblog dah on tetiba buat hal pula...huhu...

ada yang boleh tolong tak....

Read More

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

8:29 AM
Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Assalammualaikum...



Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^


Read More

Lagu Cinta-Asmara Band-

7:30 AM
Lagu Cinta-Asmara Band-
Assalammualaikum....


Di atas perih kau menari
Di atas tangis kau bernyanyi
Kau sayat hatiku
Dengan cintamu

Cinta
Bukan hanya harapan
Cinta tapi kepastian
Cinta
Bukan menyakiti hati

Disaat luka kau tak ada
Disaat duka kau tak setia
Cinta seharusnya
Tak begitu

Disaat luka kau tak ada
Disaat duka kau tak setia
Cinta seharusnya
Tak begitu

Lagu Cinta ..


***ni ost drama CInta Teruna Kimchi...mv suka drama tue walaupun org ckap drama sampah..MV suka watak johan ashari dalam drama tu...x mengarut sgt pun cetanya

****korang kategori mana erk???Budak kampung atau bandar???Jom Jawab Kuiz ni


Read More

Monday, February 22, 2016

Ice Cream House Kukut,Beaufort Sabah

1:00 PM
Ice Cream House Kukut,Beaufort Sabah
Assalammualaikum...
wani posing sebelum makan 
Hujung minggu MV balik kampung MV di Beaufort Sabah sebab kakak MV buat akikah untuk anaknya ...baru-baru ni viral di facebook...Ice Cream House Kukut,Beaufort Sabah....kawan2 semua update bestnya makan ice cream di ice cream house yang terletak di Kampung kukut beaufort.

Kebetulan kenal dengan pemiliknya walaupun tak rapat..dan gerai ni berdekatan dengan rumah datuk MV...banyak jenis ice cream yang dijual di sini 

image
Sumber SINI
So ahad bila bapa MV bawak ke rumah datuk MV untuk beli pisang mentah....pisang mentah untuk  buat tempahan kerepek pisang masin dan kerepek pisang chese...maka MV dan suami teruslah singgah d gerai ni...


ice cream pasu untuk syamimi
MV order 2 ice cream pasu dan 1 ice cream kelapa ....ice cream pasu untuk syamimi dan wani.ice cream kelapa untuk Mr Velentine....MV tak order sebab ingat boleh kongsi dengan syamimi....oh ya ice cream kelapa ni free segelas air kelapa....

Tapi syamimi taknak bagi Mama dia makan..hahaha...ini kali kedua dia datang makan ice cream kat situ..sebelum ni masa CNY dia ikut mak dan adik MV...betullah dorang cakap syamimi x nak bagi ice cream tu kat org...

image
Sumber SIni 
Lepas sdh siap..MV tapau sikit ice cream untuk haikalayuwani dan anak2 buah MV....harga yang MV bayar tak sampai RM20.00 pun...kat gerai ni pun ada jual NAsi Ayam Penyet....ayam dia pergh memang besar,,sambal pun mantop gitu...

Orang2 sabah area berdekatan dengan Beaufort boleh lah singgah ke Ice Cream House Kukut,Beaufort Sabah..MV jamin kamu puas hati..dan nak datang lagi....
Read More

Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com

11:22 AM
Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Februari 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #19 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 29 Februari 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read More

Doa Untuk Anak Soleh

7:30 AM
Doa Untuk Anak Soleh

Sunday, February 21, 2016

2 Koleksi Baru tudung AJ 2016

9:00 AM
2 Koleksi Baru tudung AJ 2016

Assalammualaikum...
syamimi posing with red Kitty 

purple love polka


posing ala model gitu 

MV punya 2 jer yang lain org punya
Mood entry mengada...hahaha...Menambah koleksi aj lagi...2 koleksi baru untuk 2016....baru dua...berjaya menahan keinginan yang membuak2 ....design dah banyak kuar....tapi baru 2 ni jer yang ada....

Kalau nak diikutkan tahun ni jer dah berpuluh design kuar..kalau terlalu ikut sangat..kopak duit...so kita beli mana yg kita nak jer lah....janji ada yang baru hihi...

Akhirnya dapat juga koleksi hello kitty.....i like..syamimi ayu dan wani pun excited dapat...boleh pinjam nnt ....kihkih....

korang ada tak koleksi ni???


Read More

Saturday, February 20, 2016

All About Syamimi

7:30 AM
All About Syamimi
3 hari 23.12.2013
1 bulan
2 bulan 

3 bulan 

4 bulan 
5 bulan 

6 bulan 
7 bulan 
9 bulan 
1 tahun 1 bulan 
2 tahun 
2 tahun 1 bulan 
Saja buat ni..bagi syamimi tengok dia besar nanti...dan yg penting tue gambar syamimi teringat kakak ayu kecik2 dulu..syamimi dah semakin lancar bercakap...

menyanyi lagu pun dah pandai..dia suka lagu alif ba ta...mengira pun dia suka...walaupun melompat2 kiraan..kejap bahasa malaysia kejap inggeris..mana2 saja adik..janji membesar dengan sihat...

skg balik menyusu badan jer..tanpa susu formula...alahai adik..berat adik 11kg..kurang bmi...huhu..dah x mau susu formula...kena pastikan dia makan dengan cukup..sebab kalau bergantung dengan susu badan jer memang tak cukup..

takpa lah dik..biar kurus..janji sihat..tak gitu...

Read More